Dom za 220 mladih obitelji iz Primorsko-goranske županije

Ilustracija: Z. Konestabo

U nadolazeće dvije godine očekuje se još pet ili šest tisuća obitelji kojima će ova mjera pomoći u kupnji stana/kuće ili izgradnji kuće

Konferenciju za medije na temu mjere subvencioniranja stambenih kredita za mlade održao je Miroslav Matešić, v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Primorsko goranske županije

„Zahvaljujući mjeri subvencioniranja stambenih kredita, od ukupno 3033 obrađena zahtjeva u 2018. godini na razini cijele države, 220 mladih dobilo je priliku stvoriti svoj dom u Primorsko-goranskoj županiji“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Miroslav Matešić, v.d. predsjednika Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Primorsko- goranske županije.

„Mjera subvencioniranja stambenih kredita koju je pokrenulo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja na čijem je čelu HNS-ov Predrag Štromar, konkretna je demografska mjera koja stvara važnu pretpostavku za ostankom mladih ljudi u Hrvatskoj“, naglasio je Matešić i nadodao kako je zahvaljujući ovom projektu do danas 5200 mladih stvorilo svoj dom a u obiteljima koji su dobili subvenciju rodilo se 300 djece.

Prema najavi iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja natječaji će se raspisati 2019. i 2020. godine.

Program se nastavlja i na taj način omogućava svim građanima neka planiraju kad će se uključiti, pronađu na tržištu adekvatnu nekretninu te na vrijeme pribave potrebnu dokumentaciju.

U nadolazeće dvije godine očekuje se još pet ili šest tisuća obitelji kojima će ova mjera pomoći u kupnji stana/kuće ili izgradnji kuće.

Uz subvencioniranje stambenih kredita mladima, Ministarstvo provodi još jednu mjeru stambenog zbrinjavanja, a to je Program društveno poticane stanogradnje POS. Do sada je prema ovom programu izgrađeno preko 8000 stanova, a u planu je izgradnja još oko tisuću.

„Građani od nas očekuju da probleme rješavamo, ne samo o njima pričamo. Subvencioniranje stambenih kredita i Program društveno poticane stanogradnje POS konkretne su mjere zbog kojih će 20 000 obitelji do kraja ovog mandata imati svoje domove.“ zaključio je Matešić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari