U riječkoj Osnovnoj školi „Eugen Kumičić“ predstavljen projekt Ri Move

U sportskoj dvorani Osnovne škole „Eugen Kumičić“ održana je prezentacija projekta Ri Move, sportske škole Grada Rijeke

Kako izgleda projekt Ri Move prezentirali su učenici drugih razreda, a prezentaciji su nazočilii učiteljica Jola Španjol, tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, koordinatorica projekta Katarina Jusup Dodig te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Ri Move je sportska škola Grada Rijeke, projekt koji za sada obuhvaća više od 600 učenika i provodi se u šest osnovnih škola u Rijeci (OŠ „Brajda“; OŠ SE „Dolac“, OŠ „Gornja Vežica“, OŠ „Kantrida“, OŠ „Vladimir Gortan“ te u OŠ „Eugen Kumičić“), s namjerom širenja i na ostale škole.

Program za vrijeme produženog boravka i cjelodnevne nastave provode educirani treneri iz svake uključene sportske grane (atletika, gimnastika i judo) i poznati riječki sportaši.

Riječ je o učenju bazičnih vještina koje utječu na tjelesni i psiho-socijalni razvoj djece te o poticanju tjelesne aktivnosti i zdravog načina života kod učenika 1. do 4. razreda osnovne škole. U narednim godinama planirano je uključivanje i ostalih sportova u program kao i stjecanje osnovnih znanja o tehnikama i pravilima pojedinih sportova.

Foto: Grad Rijeka

Program je besplatan za sve polaznike budući da ga financira Grad Rijeka, a provodi Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“.

Ideja projekta je je između ostalog stvoriti platformu za daljnju popularizaciju sporta u školama te omogućiti djeci lakše usmjeravanje prema određenom sportu. Također, ovaj program omogućuje da se djeca organizirano bave sportom u produženom boravku škole stoga im u slobodno vrijeme ostaje više vremena za druženje s obitelji.

Na svakom satu tri trenera obučavaju učenike vještinama triju spomenutih sportova, a projekt obuhvaća i upoznavanje učenika s osnovama zdravog života uz poseban naglasak na zdravu prehranu. Djeci je omogućeno i učenje elementarnih pravila sportskih igara i vještina te posjeti klubovima i sportskim objektima kao i besplatni ulaz na utakmice i natjecanja klubova partnera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari