U PALACHU

‘Dom za zauvijek’: U Rijeci premijera filma o crikveničkim volonterkama koje su posvetila život napuštenim psima

Foto: Unsplash

U utorak, 25.4. 2023. godine u 19:00 sati u prostorijama OKC Palach, u Kružnoj ulici 8 u Rijeci održat će se premijera dokumentarnog filma Dom za zauvijek autora Mirte Mataija i Gorana Zaborca, u produkciji V1 Travel corner.

Uz autore premijeri će nazočiti protagonistice Aleksandra Pleša, Diana Primožić i Nina Rosić, a program će voditi Martina Blečić i Tomislav Miličević.

Dom za za zauvijek donosi tri priče o tri volonterke Aleksandri Pleša, Diani Primožić i Nini Rosić koje su svoje živote posvetile zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih pasa. Nina je volonterka u skloništu za nezbrinute životinje u Crikvenici i za sebe kaže da je to njezin smisao života, a također je bila aktivna na području Banovine nakon potresa gdje je bila voditeljica projekta spašavanja i kastriranja pasa; Aleksandra surađuje s azilom u Utinji odakle je preuzela i udomila „stotine i stotine pasa”, a Dianinu predanost životinjama najbolje opisuju rečenice Nine Rosić: „Diana je neponovljiva” i „ja se ponekad pitam kad Diana spava”. Glazbu za film ustupio nam je sisački surf rock sastav LHD (ex Bambi Molesters).

Mirta Mataija i Goran Zaborac snimili su nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova od kojih vrijedi izdvojiti R evoluciju iz 2015. (prikazan na Freethought film festivalu u Orlandu, SAD) i Goranske risove: priča o 138 brigadi HV iz 2018. godine. Osim filmom Mirta se bavi i književnošću, te je napisala tri knjige: Težnja za slobodom (Gorančica Novog lista za prozu za 2019.), Put u planine (Gorančica Novog lista za prozu za 2021.) i Grad (2022.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari