DANI PROSLAVA

Vozit će se i atraktivna Gimkana! Na Veprincu će se proslaviti Markova i Međunarodni praznik rada. Evo programa

Pred nama su dani proslava na Veprincu, prije svega proslava blagdana zaštitnika Veprinca svetog Marka a potom tradicionalna proslava 1. maja

Manifestacije su najavljene na današnjoj konferenciji za novinare.

– Proslava Praznika rada s početkom u 12,00 sati u Starom gradu Veprincu bit će ispunjena s malo govora te nastupom Puhačkog orkestra Lovran i nakon toga tradicionalnim fažolom za seh i nastupom Tria Asi. Popularna proslava 1. maja prilika je za okupljanje i druženje, podsjećanje na važnost rada koji treba biti adekvatno vrednovan i svakom pojedincu osigurati dostojanstvene uvjete života. Osim toga, naša je namjera da proslave na Veprincu imaju sportsko-rekreativnu notu te da promoviraju ljepotu našeg zaleđa, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Proslava 1. maja započinje i prije okupljanja na Veprincu, odnosno u 10 sati rekreacijskom šetnjom Hodeć va Leprinac u organizaciji KŠR Gorovo.

– Svi zainteresirani građani 1. svibnja u 10,00 sati se trebaju naći ispred Vile Angioline te će se laganim korakom uputiti do Veprinca. Kao i prošle godine, gradonačelnik i ja ćemo se pridružiti rekreacijskoj šetnji te pozivamo sve građane koji se još nisu odlučili na šetnju da nam se pridruže. I ovom prilikom, želimo istaknuti važnost redovitog rekreiranja za zdravlje i dobrobit svakog pojedinca, istaknula je zamjenica Kristina Đukić.

Sutra, 25. travnja, na sam blagdan svetoga Marka, koncelebriranu će svetu misu u župnoj crkvi u 18,00 sati predvoditi riječki nadbiskup Mate Uzinić.

– Proslava se nastavlja u subotu 29. travnja Mićim samnjom na kojem će svoje proizvode predstaviti OPG Perišić, OPG Blaženić, OPG Rumac, Iva Ćulumović, OPG Vučemilović i Veprina 519 te Agro Opatija. U 16,00 sati na rasporedu je priredba područnog vrtića i škole, a potom predstva za djecu “Klaunovska posla”. Za kulturni doživljaj neće ostati uskraćeni niti odrasli jer je njima u 18,30 namijenjena domaća predstava “Bura i klobuk” u izvedbi ansambla Intermezzo. Za pjesmu i ples tu su Sakraboyski bend koji će zasvirati kao predgrupa Triu bez kormilara i slijedi fešta do dugo u noć, najavila je predsjednica Mjesnog odbora i Kulturnog društva “Leprinac” Zorica Sergo.

I ove godine za sve zainteresirane ljubitelje vožnje na dva kotača u ponudi je Gimkana na sportskom igralištu koju je najavio Aleksandar Korić.

– Druga leprinačka gimkana vozi se u više klasa, skuteri do 125 kubika, skuteri od 125 kubika, motori do 125 i od 125 kubika, motori do 500 i od 500 kubika, juniori, tomosi i električni romobili. Svi sudionici imaju besplatnu startninu i fažol, kazao je Korić.

Svi ste dobro došli ovoga produženoga vikenda na Veprinac!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari