DODJELA MEDALJA

Donosimo program proslave blagdana sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nedjelju 14. lipnja Riječka nadbiskupija i grad Rijeka slave svog nebeskog zaštitnika Sv. Vida i 20. obljetnicu Riječke nadbiskupije

Svečano euharistijsko slavlje u 19:00 sati na Trgu Grivica ispred katedrale sv. Vida predvodi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup mons. Giorgio Lingua.

Naime, 25. svibnja 2000. godine, Apostolskom konstitucijom “Ad Christifidelium spirituali” papa Ivan Pavao II. odvojio je dio teritorija Riječko-senjske nadbiskupije i uspostavio s jedne strane Riječku nadbiskupiju, a s druge Gospićko-senjsku biskupiju.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tim povodom ove godine dodijelit će se, umjesto deset kako je uobičajeno, jedanaest Medalja sv. Vida zaslužnim vjernicima laicima na pontifikalnoj misi koju će u 11:00 sati predvoditi riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Svečano euharistijsko slavlje u 19:00 sati na Trgu Grivica ispred katedrale sv. Vida predvodi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup mons. Giorgio Lingua.

Misu na talijanskom jeziku u 9:30 sati predvodi vlč. mr. Mario Gerić.

U ponedjeljak 15. lipnja slavit će se samo jedna misa, u 7:00 sati ispred riječke prvostolnice.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U ponedjeljak 15. lipnja u užem centru grada održavat će se cjelodnevni prigodni program.

U 10.00 sati na Trgu Riječke rezolucije počinje razgled Rijeke za građanstvo na temu Crkve i samostani u starom gradu uz stručno vodstvo Gorana Moravčeka iz Udruga Fluminensiana.

u 10.30 na Korzu održat će se koncert Zbora „EPK Rijeka 2020“ pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića.

u 11.00 sati na Korzu održat će se koncert Klape Nevera

u 18.30 sati na Korzu Hrvatska bratovština Bokeljske mornarice 809 Rijeka će u povodu proslave Sv. Vida postrojiti odred i izvesti Kolo svetog Tripuna

u 19.00 sati na Korzu počinje nastup Gradske glazbe Trsat

u 19.45 sati na Korzu počinje nastup Prvih riječkih mažoretkinja

u 20.30 sati na pozornici na Korzu počinje koncert The Blondes – acoustic duo

Svi programi u sklopu obilježavanja Dana sv. Vida besplatni su za sve zainteresirane građane uz pridržavanje preporuke epidemiologa o socijalnoj distanci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari