PRIKUPLJENO 220 TISUĆA KUNA

Video | ‘DOSTA JE’! U četvrtak na Jadranskom trgu u 18 sati prosvjed u znak podrške Mireli Čavajdi

Više od 400 ljudi očekuje se na riječkom prosvjedu koji će se održati u četvrtak u 18 sati na Jadranskom trgu

Povod je slučaj trudnice Mirele Čavajda kojoj su liječnici odbili napraviti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč otkrivenom tumoru na bebinom mozgu.

“Ono što želimo poručiti u čak 9 gradova širom Republike Hrvatske, a to su Zagreb, Rijeka, Osijek, Sisak, Pula, Split, Zadar i Korčula, jest da je ovo jednostavno nedopustivo, da mi odbijamo živjeti u državi u kojoj je u redu medijski linčovati i rastezati sudbinu jedne trudnice zbog toga što je ona odlučila javno progovoriti o načinima na koje RH krši njezina ustavom i zakonima zagarantirana prava.”, najavila je prosvjed Marinella Matejčić, članica Inicijative Građanke i građani Rijeke, za Kanal Ri.

“Donatorska kampanja “Podržimo Mirelu” je pokrenuta u subotu popodne, dakle ovu subotu i u ponedjeljak ujutro smo zbrojili da je prikupljeno 220.000 kuna, znači preko 220.000 kuna je bilo u tom momentu, koji je iznosio manje od 48 sati od početka.”, dodaje Matejčić.

“Iznos je već premašen i to višetruko, ostatak će se koristiti za psihološku podršku za gospođu Mirelu Čavajdu te za druge žene koje budu u sličnoj situaciji gdje im Hrvatska odbija pružiti zdravstvene usluge.”, kaže Marinella Matejčić, članica Inicijative Građanke i građani Rijeke, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari