AVIVA MEDICAL GROUP

Dr. Nemec više nije vlasnik: Matuljska bolnica za ortopediju i opću kirurgiju nova akvizicija Avive

Tim manevrom, kažu u PCP, počinje proces stvaranja Aviva Medical Groupe

Nakon Poliklinike Aviva, Poliklinike Dijagnostika 2000 te Uro centra, Provectus Capital Partners (PCP) preuzeo je i Specijalnu bolnicu za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec iz Matulja. Tim manevrom, kažu u PCP, počinje proces stvaranja Aviva Medical Groupe. Ovo je nastavak konsolidacije sektora privatnog zdravstva s kojom je PCP krenuo lani, donosi Poslovni dnevnik.

Specijalna bolnica dr. Nemec prva je hrvatska privatna specijalna bolnica za ortopediju, čiji liječnički tim obavlja preko 1000 operativnih zahvata i više od 5000 specijalističkih pregleda godišnje.

“Iznimno smo ponosni što nam se pridružuje renomirana Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec. Nastavljamo sa strategijom okupljanja vrhunskih privatnih ustanova kako bi korisnicima pružili što širi spektar specijalističkih djelatnosti, a zdravstvenim ustanovama u sklopu grupacije omogućili još snažniju tržišnu poziciju i kontinuirano investiranje u podizanje razine naših usluga”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

“Ulazak pod okrilje Aviva Medical Group predstavlja novu fazu u razvoju naše bolnice. Tako smo osigurali dodatnu stabilnost i dugoročan strateški fokus na jačanje našeg tima kao i kontinuirane investicije u ponudu i kvalitetu”, izjavio je Boris Nemec, osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice dr. Nemec.

Kako je nedavno u razgovoru za Poslovni dnevnik pojasnila Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike Aviva, PCP u ovoj godini planira još akvizicija vodećih igrača u privatnom zdravstvu. Njihov model je preuzimanje većinskog vlasništva, tako da se vlasnicima nudi ostanak u projektu i sudjelovanje u daljnjem razvoju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari