UVOZNA CIJENA

Video | Trešnja postala voće za bogate, u Rijeci kilogram i po 80 kuna! ‘Koji si penzioner to može priuštiti…’

Cijena prvih trešanja, u odnosu na lanjsku, viša je i dvadesetak kuna

Kad smo mislili da nas cijene više ne mogu šokirati uputili smo se na tržnicu po trešnje: u Rijeci kilogram 80 kuna, a u Zagrebu ponegdje i 100.

Dobra i sočna trešnja je tako očito postala voće za bogate, skupa jednako kao kilogram junetine! Znamo da su za imućnije hvalisavce znak raspoznavanja dobri auti i markirana odjeća. Sada je za to dovoljna i trešnja, izvještava Ida Balen za RTL.

Građani šokirani, ali i navikli. Neki ove skuplje niti ne gledaju.

Prve domaće majske trešnje, sitnije koštaju oko 30 kuna. Alma Begić, prodavačica na riječkoj tržnici govori kako je to solidna cijena. “Nažalost došla je i uvozna trešnja koju prodaju po 80 kuna i još kažu da je domaća, što nije u redu ni prema kupcima, a također ni prema našoj proizvodnji”, govori.

“To su prve trešnje, al vjerujte mi da sam danas više prodala ove nego ove manje, a odakle su ove velike? Jer ovi neki kažu da nisu uopće domaće. Čujde, svatko priča svoju priču. Jesu domaće i ove i ove”, dodaje druga prodavačica Snježana Ilić.

Mnogi bi kupili, ali ne mogu si priuštiti. Cijena prvih trešanja, u odnosu na lanjsku, viša je i dvadesetak kuna. Uz skuplje gorivo razlog je, kažu prodavači skuplja berba. Trude se ipak izaći ususret kupcima.

“Pitam se koji penzioner može kupit kilogram trešanja. Užas jedan”, govori Mira.

Nečija mirovina doslovno stane u deset kilograma trešanja, izvještava Ida Balen za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari