KRENUO NA DUGU VOŽNJU

DRAMA NA UČKI! Stranac biciklirao od Trsta do Učke pa se na samom cilju umorio i – izgubio!

Foto: Facebook/ HGSS Stanica Rijeka

Ekipa iz HGSS Stanice Rijeka dolaskom turista na Kvarner ima još više zahtjevnih akcija spašavanja

Tako su početkom srpnja sudjelovali i u spašavanju izgubljenog biciklista na obroncima Učke. Evo kako je tekla akcija spašavanja…

Dečki iz HGSS Stanice Rijeka poziv su zaprimili 1. srpnja oko 16 sati preko Županijskog centra 112.

“Saznali smo da se radi o muškoj osobi stranog državljanstva koja je izgubila orijentaciju na području Učke, u blizini vrha Orlove stijene. Odmah po dojavi na teren je izašlo 9 članova HGSS stanice Rijeka, dok je 9 preostalih članova ostalo u pripravnosti u bazi Vežica.”, prepričavaju HGSS-ovci.

Pronalaskom unesrećenog ustanovljeno je da se radi o biciklistu koji je električnom biciklom vozio na relaciji Trst (Italija) – Vela Učka, te je, prateći GPS uređaj, pogrešno skrenuo na neprohodnu planinarsku stazu gdje više nije mogao upravljati biciklom.

“Noseći biciklu, pri pokušaju pronalaska ispravne rute, unesrećeni se iscrpio, te nije bio u mogućnosti nastaviti se samostalno kretati”, nastavljaju priču riječki spašavatelji.

Uslijedio je pronalazak bicikla, a zatim transport unesrećenog i bicikla do prometnice čime je ova akcija završena u 17:55 sati.

I ovom prilikom čestitamo dečkima iz HGSS Stanice Rijeka!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari