MALI UMJETNICI

RIJEKA ZA PETRINJU: Mališani iz Petrinje pet dana uživali na Kvarneru; Posjetili Opatiju, Kantridu, Krk…

Radionica za djecu „Čudesan svijet“ održana je u nedjelju ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Mališani su nakon vođenog razgledavanja izložbe „Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda“ prilagođenog dječjem uzrastu sudjelovali u likovno kreativnoj radionici pod stručnim vodstvom Božidarke-Matije Čerine i Emine Pughel Čop te pokazali svoj doživljaj „čudesnog svijeta“ Picassa i Miroa.  

 Riječ je o popratnom programu izložbe „Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda“ namijenjenom djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole, a koji će se održavati nedjeljama tijekom srpnja, kolovoza i rujna od 10 do 12 sati. Roditelji mogu ostaviti mališane i otići na kavu, a za djecu je organizirano stručno vođenje kroz izložbu i upoznavanje s radom i djelima umjetnika Picassa i Miroa, nakon kojeg će na likovnoj radionici raznim tehnikama izraziti svoje viđenje izložbe. Po završetku radionica pripremit ćemo izložbu dječjih radova inspiriranih izložbom u Šporeru. Uz kreativne radionice za najmlađe, pripremili smo i Večer španjolske poezije, Večer flamenca i Večer španjolske gitare, kazao je Edvin Liverić. Organizator popratnog programa izložbe je IPL Art, uz pomoć Turističke zajednice Opatije i PGŽ-a.

VIDEO DANA:

Kreativnoj radionici pridružili su se i gosti iz Petrinje koji su pjesmom uz gitaru razveselili prisutne.

Riječ je o projektu „Rijeka za Petrinju“ Osnovne škole Kantrida za Osnovu školu D. Tadijanović iz Petrinje koji je započeo u zimskim mjesecima kada su naši učenici darivali učenike iz Petrinje, a sada smo u Rijeku doveli 25 učenika iz Odjela za učenike s teškoćama u razvoju koji su prvi put na moru. Kroz pet dana boravka pokazali smo im Krk, Istru, Bazene Kantrida, Astronomski centar i danas Opatiju, rekla je Sandra Pernjak Krmek, voditeljica projekta iz O.Š. Kantrida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari