DRAMA NA RISNJAKU

Drama u širem zaleđu Rijeke! Pucnjava na Risnjaku, policija uhvatila 32 ilegalna migranta, izletnici u strahu!

Foto: Ilustracija (Facebook/T.R.)

“Bila sam s frendom i sretna sam što nas dvoje nismo naletjeli na 32 muškarca prije nego što ih je presrela specijalna policija”, napisala je u svojoj objavi na Facebooku jedna izletnica

Protekla nedjelja činila se vjerojatno svim građanima Rijeke i naše županije mirna da mirnija ne može biti. No u širem zaleđu Rijeke odvijala se prava drama: policija je na području NP Risnjak, na jednoj od ponovno “oživljenih” migrantskih ruta, nakon opsežne akcije uhitila čak 32 migranta, redom mlađih muškaraca, kako je u svojoj objavi na Facebooku opisala jedna izletnica.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

Danas pri spuštanju s Risnjaka prema Vilju čuli smo prvo jedan pucanj nekoliko stotina metara ispred nas, zatim još možda desetak uzastopnih, pa vikanje, ali nismo mogli razabrati riječi.

Ništa nismo vidjeli zbog šume, ali nije nam bilo svejedno.

Zaključili smo da to vjerojatno ima veze s migrantima i nastavili, te naišli na specijalnu policiju i veću grupu uhvaćenih migranata.

Pustili su nas da prođemo nizbrdo, a zatim se za nama spustili na Vilje. Izbrojili smo 32 mlada muškarca, izgledali su iscrpljeno i svi bili vrlo mršavi.

Bila sam s frendom i sretna sam što nas dvoje nismo naletjeli na 32 muškarca prije nego što ih je presrela specijalna policija. Ne kažem da bi nam se bilo što loše dogodilo, samo konstatiram da ne bih voljela da nam se dogodio takav susret, a osobito kad odem sama na brdo – nakon ovoga danas neću to sigurno raditi bar neko vrijeme.

Dijelim ovo na Public da ima bolji reach jer nisam primijetila da se u medijima priča o ponovnoj aktivaciji migrantskih ruta, te da budete svjesni situacije. Siguran vam korak i sretan povratak, uvijek!“, napisala je izletnica T.R.

Podsjetimo, Europska pogranična agencija Frontex upozorila je još početkom svibnja da bi ublažavanje ograničenja i mjera zaštite od pandemije moglo ponovno pokrenuti velika kretanja migranata.

Stanovnici naše županije, ma koliko blagonakloni bili prema ljudima u nevolji, proteklih godina imaju itekako gorka iskustva s ponašanjem migranata na njihovim rutama kretanja prema Europskoj uniji odosno Sloveniji. U zaleđu Rijeke, a pogotovo u Gorskom kotaru, zabilježeno je nebrojeno puno nasilnih upada u prazne kuće, planinarske domove i odmorišta ali i vikendice Riječana, Zagrepčana…

Migranti su u takvim slučajevima uglavnom iza sebe ostavljali neviđeni i neobjašnjivi nered, a oštećenja prostora u kojima su boravili su bila tolika da se često govorilo i o velikim materijalnim štetama.

Stoga ne čudi što stanovnici šireg riječkog zaleđa s nelagodom pa i strahom gledaju na mogućnost ponovnog “otvaranja” ilegalnih migrantskih ruta. A pogotovo takvu nelagodu osjećaju izletnici koji tijekom svoga boravka u prirodi mogu naići na ovakve – nekontrolirane – skupine ilegalnih migranata…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari