EVO PROGRAM

Drugi atletski miting u skoku s motkom „Jump2Krk- Skoči na Krk“

Foto: Unsplash/S.T.

30. kolovoza 2023. u gradu Krku, na samoj krčkoj rivi, održava se 2. međunarodni atletski miting skakača motkom „Jump2Krk- Skoči na Krk“ te je tim povodom u restoranu hotela Maritim u Krku danas, 24. kolovoza 2023., održana tiskovna konferencija na kojoj su organizatori predstavili medijima program događanja te sudionike ovogodišnjeg natjecanja.

Kako je naglasio Marko Srdoč, tajnik Atletskog kluba Krk i predsjednik Organizacijskog odbora mitinga, ovogodišnji će program trajati doslovno cijeli dan, a počinje u 9 sati ujutro sportskom radionicom gdje će naši vrhunski sportaši demonstrirati djeci ovu iznimno atraktivnu atletsku disciplinu. Zbog čak 28 prijavljenih skakačica i skakača, a prijave su još u tijeku, već u 10:30 sati kreće B skupina skakača čiji su najbolji rezultati do 5 m.

Poslijepodnevni program započinje u 16 sati natjecanjem djevojaka kojih je trenutno 8 prijavljenih da bi od 19 sati počelo natjecanje po rezultatu najboljih prijavljenih natjecatelja.

Fran Bonifačić, inicijator i član organizacijskog odbora, govorio je o kvaliteti natjecanja koja je po rezultatima natjecatelja na prošlogodišnjoj razini, ali raduje povećani interes pa u ovom trenutku imamo čak 40% više natjecatelja nego prošle godine.

U ženskoj konkurenciji tu je Hanga Klekner iz Mađarske koja je na Svjetskom atletskom prvenstvu, koje se upravo održava u Budimpešti, oborila svoj osobni rekord 4.50 m, dok iznimno izjednačenu konkurenciju u muškom natjecanju predvodi Amerikanac Olen Trey Oates s najboljim rezultatom 5.75 m, a ozbiljni suparnici bit će jaki domaći skakači, Ivan Paravac i Ivan Geronimo Šerić. Tu su još brojni hrvatski, slovenski i talijanski natjecatelji, uz sudjelovanje predstavnika Srbije i BiH. Ukupno je zastupljeno 7 zemalja što je važno da se dobra priča o otoku Krku širi i na nama zanimljivim turističkim tržištima.

Jump2Krk koji je lani bio iznimno zapažen i u međunarodnim atletskim krugovima, uvršten je u službeni kalendar natjecanja Hrvatskog atletskog saveza, a time i Svjetske atletske organizacije pa ostvareni rezultati ulaze u službene statistike i vrednuju se u svim ljestvicama nacionalnih i svjetskih asocijacija “kraljice svih sportova”.

Najzanimljiviji i najjači dio natjecanja, ogled muške A grupe, će se od 19 sati po prvi puta prenositi uživo na kanalu Sportske televizije, kao i na internetskom streamingu.

Da je spomenuti atletski spektakl mnogo više od sportskog natjecanja potvrdila je direktorica Turističke zajednice Grada Krka, Ivana Kovačić, „Turističko vijeće početkom ove godine upravo je Jump2Krk temeljem njegovih lanjskih promidžbenih ostvarenja ocijenilo najboljim takvim događajem odnosno projektom među onima koji su ove godine konkurirali za potpore Gradskog TZ-a, te sam uvjerena da će i ovog puta taj sportski događaj pokazati u kolikoj su mjeri sport i turizam kompatibilni, odnosno koliko se ugošćavanjem ovakvih događaja može doprinijeti promociji grada i otoka Krka kao turističkih destinacija, ali i njihovom etabliranju na sportskim ali i turističkim kartama Europe i svijeta.

Sigurna sam da će krčka riva i ove godine biti puna navijača iz svih dijelova Europe koji će uživajuću u spektaklu, a neki među njima i u bodrenju svojih sunarodnjaka, pridonijeti da u svijet ode još jedna lijepa slika Krka, zaključila je Kovačić.

I direktorica Turističke zajednice otoka Krka Majda Šale je izdvojila sport i rekreaciju kao glavne alate jačanja krčkog turizma i njegovih rezultata, posebno u pred i posezoni.

U ime organizatora, predsjednik AK Krk Ivica Orlić posebno je zahvalio svima onima bez kojih se manifestacija ovog ranga ne bi mogla održati. Zahtjevnu organizacijsku i financijsku podršku i ove su godine u najvećem dijelu “pokrili” Grad i TZ Grada Krka, zlatni sponzor je GP Krk te preko dvadeset manjih donatora, prijatelja sporta. Cijelu pripremu i organizaciju programa nosi Atletski klub Krk i volonteri povezani oko njega. Iz kluba su pozvali roditelje da dovedu djecu i priušte im nesvakidašnji doživljaj praćenja ovog atraktivnog natjecanja uživo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari