ČUVENA REGATA

Ivica Kostelić i ACI40 brane naše boje na jednoj od najprestižnijih mediteranskih regata

I Hrvatska ima svog aduta na regati Palermo-Montecarlo

Ivica Kostelić, legendarni hrvatski skijaš, ostavio je dubok trag u svijetu sporta svojim izvanrednim uspjesima na skijaškim stazama diljem svijeta, a svoju je strast i energiju nakon završetka skijaške karijere usmjerio na jedrenje. Nakon snježnih utrka i osvajanja svega što se moglo osvojiti u alpskom skijanju, Ivičin natjecateljski karakter i sportski duh manifestirali su se u jedriličarskim regatama – i to na najvišoj razini, pri čemu mu, kao ni u skijanju, postolja i odličja također nisu nepoznata.

A jedna od najeminentnijih i ujedno njemu omiljenih utrka u ljetnom regatnom kalendaru održava se upravo ovih dana. Riječ je o čuvenoj regati Palermo-Montecarlo, koja predstavlja istinski ispit vještine, izdržljivosti i strategije, budući da plovidba od sicilijanske do monegaške prijestolnice sa sobom nosi specifične izazove, uključujući raznolike vremenske uvjete, navigacijske prepreke i brojna druga iskušenja mentalne i fizičke snage sudionika.

Ususret dugo iščekivanom mediteranskom klasiku

Kao i do sad, Ivica Kostelić i na ovoj legendarnoj regati, inače i jednom od sinonima za cjelokupnu mediteransku jedriličarsku scenu, ponovno brani boje Lijepe naše, pod jedrom najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ja. “Nautički svijet je prepun izazova i prilika, a podrška partnera poput ACI-ja zaista je od izuzetne važnosti, posebice u off-shore jedrenju. Ovakav stil jedrenja nije tek obično natjecanje i traženje vlastitih granica, nego je to apsolutno i užitak, posebice uz podršku i povjerenje zajednice poput ACI-ja, koja ima zaista dugu jedriličarsku tradiciju i baštinu. ACI me u jedrenju prati od početka i na tome sam iznimno zahvalan, kao i na prilici da zajedno budemo prisutni na najvećim svjetskim jedriličarskim događajima. I što je najvažnije, iznimno sam ponosan što pritom u svijetu predstavljamo našu domovinu i našu jedriličarsku kulturu”, istaknuo je Ivica Kostelić uoči regate Palermo-Montecarlo u kojoj, kao i u ostatku sezone, nastupa na brodu pod imenom ACI40, u čast 40 godina postojanja i djelovanja ACI-ja.

Suradnja temeljena na zajedničkom cilju

Da je ponos na ovoj plodonosnoj suradnji obostran ističe i ACI d.d., regionalni predvodnik u nautičkom turizmu i jedan od ključnih aktera u hrvatskom jedriličarstvu, koji već dugi niz godina kao jedan od glavnih sponzora vjerno prati Ivicu Kostelića u svakom od njegovih nautičkih podviga. Ova suradnja, koja povezuje sportski duh, strast prema plovidbi i iznimnu profesionalnost, predstavlja spoj dvaju renomiranih imena, ujedinjenih s istim ciljem. Još od samih početaka, koji sežu u 1983. godinu, ACI je pionir nautičke industrije u Hrvatskoj i šire, pružajući vrhunsku uslugu nautičarima iz cijelog svijeta.

Podrška Ivici Kosteliću u regatama tako odražava zajednički cilj postavljanja standarda izvrsnosti i nadmašivanja vlastitih granica, zbog čega ova kvalitetna suradnja predstavlja daleko više od običnog sponzorstva. To je sinergija između stručnosti u nautičkom sektoru, sportske izvrsnosti te naposljetku strasti i predanosti – kako moru i jedrenju, tako i promidžbi Hrvatske u svijetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari