'SPEKULACIJE I DEZINFORMACIJE'

Društvenim mrežama širi se teorija da je Valerij Jurešić preminuo od cjepiva: ‘To je neistina i laž’

Društvenim mrežama širi se teorija da je Valerij Jurešić preminuo od cjepiva: ‘To je neistina i laž’

‘Istina je da je primio tri doze cjepiva protiv covida-19, na što je javno poticao i druge jer je cijepljenje smatrao nužnim preuzimanjem odgovornosti za sigurnost sebe i drugih’, poručila je kći iznenada preminulog Valerija

Nekadašnji pročelnik za kulturu u Primorsko-goranskoj županiji, Valerij Jurešić, iznenada je preminuo 3. veljače u 51-godini života. Nakon njegove iznenadne smrti društvenim su se mrežama proširile teorije da je smrt posljedica cijepljenja protiv koronavirusa i tako uznemirile ožalošćenu obitelj Jurešić.

Kći pokojnog Valerija, Eva Marija Jurešić reagirala je na širenje takvih dezinformacija.

“U ime obitelji svog pokojnog oca Valerija Jurešića, htjela bih reagirati na masovno dijeljenje spekulacija i opasnih dezinformacija koje su ovih dana njegovu smrt dovodile u vezu s cjepivom protiv covida-19”, kazala je Eva Marija za Novi list.

Oporavljao se od operacije tumora

“Istina je da je moj otac preminuo naglo i nenadano, kao što je istina i da je primio tri doze cjepiva protiv covida-19, na što je javno poticao i druge jer je cijepljenje smatrao nužnim preuzimanjem odgovornosti za sigurnost sebe i drugih.

Međutim, također je činjenica da se moj otac svježe oporavljao od operacije tumora nakon koje mu je propisana oralna kemoterapija. Nagađa se da su upravo te tablete uzrokovale srčani udar nakon kojega je preminuo. Neistinito je i neodgovorno dovoditi cjepivo u ikakav odnos s bolešću i smrti mog oca. Javnošću ionako vlada histerija oko cjepiva i njegovih nuspojava. Bespotrebno je, lažno i nemoralno, dodatno je napuhavati preko leđa našeg pokojnog sina, muža, brata i oca”, poručila je Eva Marija Jurešić, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari