EU PROJEKT

Galerija | Društvo „Naša djeca“ Opatija organiziralo je lokalnu inicijativu „Djeca u akciji“

U sklopu EU projekta „Pokrenimo kotačić u zajednici – osnaživanje lokalne  zajednice za kvalitetniju dječju participaciju“ Društvo „Naša djeca“ Opatija organiziralo je lokalnu inicijativu „Djeca u akciji“.

Sudionici inicijative okupili su se ispred zgrade Grada Opatije gdje su im se pridružili zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, predsjednik Gradskog vijeća Dino Žigulić, ravnateljica osnovne škole Milana Međimorec, članice UO za financije i društvene djelatnosti Zlata Torbarina i Ines Jerkić te tajnica Saveza DND-a Hrvatske Snježana Krpes i dopredsjednica Saveza DND-a Hrvatske i tajnica DND Opatija Sanja Škorić.

Članovi DND-a Opatija, predstavnici Grada Opatije, Saveza DND-a Hrvatske, članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije i volonteri Društva „Naša djeca“ Opatija sudjelovali su u šetnji od gradske vijećnice do dječjeg igrališta Ičići te putem građanima dijelili promidžbene materijale o važnosti zaštite okoliša, a djeci i roditeljima na igralištu Ičići ukazali na kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece.

Aktivnosti inicijative „Djeca u akciji“ odnosi se na osmišljavanje i provedbu lokalnih inicijativa i volonterskih aktivnosti s djecom kojima će se promovirati aktivno građanstvo, povećati vidljivost djece izravnim uključivanjem u aktivnosti zajednice te postići prepoznavanje i razumijevanje djece kao aktivnih građana.

Ukupna vrijednost projekta „Pokrenimo kotačić u zajedinci“ iznosi 61.487,43 EUR (463.277,05 kn), a bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda 52.264,32 EUR (393.785,49 kn) i Državnog proračuna Republike Hrvatske 9.223,12 EUR (69,491,56 kn). Provedba projekta odvija se u razdoblju od 21. ožujka 2022. do 21. rujna 2023. g.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari