NABAVITE SVOJU KARTU!

Zbog golemog interesa gledatelja, otvara se još jedan termin za predstavu “Lepa Brena Project” u Rijeci

Idući tjedan u Zagrebu i Rijeci bit će doista tjedan Lepe Brene zahvaljujući kazališnoj hit-predstavi koja će se u ta dva grada odigrati čak šest puta u samo četiri dana!

Naime, u petak 10. ožujka u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se čak dvije izvedbe hit-predstave “Lepa Brena Project” jer su u samo nekoliko dana karte za prvu predstavu u 20 sati gotovo rasprodane, pa je organizator, Premier Media Group iz Zagreba, odlučio otvoriti još jedan termin istoga dana – u 18 sati.

Od danas se karte i za drugu izvedbu mogu kupiti na portalu mojekarte.hr. “Lepa Brena project”, predstava beogradskog Bitef teatra, hrvatsku turneju počinje u Zagrebu, gdje će u Satiričkom kazalištu Kerempuh igrati 6., 7., i 8. ožujka, a odmah poslije glumačko-pjevačko-plesni komad o životu Lepe Brene stiže u Rijeku.  

Glumačka krema nastupa u ovoj hit-predstavi, predvođena Jasnom Đuričić, doajenkom koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu “Quo Vadis, Aida”. Uz nju u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić. Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako međusobno, tako i s publikom. Naime, “Lepa Brena project” govori o životu najveće balkanske zvijezde, problematizira njezinu popularnost, tragičan raspad bivše države i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano kroz jednu ženu, ali pet lica Lepe Brene koje se stapaju u zajedničku priču i poruku.

Kazališna predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidni užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.

– Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati, izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Ova kazališna hit-predstava obara sve rekorde posjećenosti, bilježi uspjeh u cijeloj regiji, a nakon mnogih odgađanja zbog epidemioloških prilika posljednjih godina, “Lepa Brena project” napokon je u organizaciji kompanije Premier Media Group stigla na gostovanja u Hrvatsku, gdje za nju vlada neizmjerno veliki interes.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari