LRH POTIČE ZAPOŠLJAVANJE

Dujmić i Bošnjak: Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama podići će cijelu destinaciju na višu razinu

Gradonačelnik Ivo Dujmić primio je danas novog predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela d.d. Vladimira Bošnjaka zaželjevši mu pritom srdačnu dobrodošlicu u Opatiju i nastavak iznimno dobre suradnje koja je već uspostavljena između Grada i najveće hotelske kuće na Opatijskoj rivijeri

Na susretu je dogovorena suradnja na brojnim projektima koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u Opatiji, ali i osigurati nova radna mjesta za lokalno stanovništvo.

Liburnia Riviera Hoteli žele biti predvodnik u razvoju Opatije i Kvarnera te uz podršku Grada Opatije, drugih lokalnih i regionalnih institucija i gospodarstvenika podići raznolikost ponude i turističku vrijednost destinacije na jednu višu razinu.

– Pred nama je zacrtan cilj dizanja kvalitete i prepoznatljivosti destinacije do kojeg ćemo, sasvim sam uvjeren, zajednički doći. Iako nam je neizvjesna i predstojeća turistička sezona optimisti smo i dogovaramo već ciljeve i za narednu 2022. godinu, radimo na promišljanju destinacije i jačanju postojećih te stvaranju novih događanja, u čemu su nam i ostali hotelijeri na destinaciji partneri, a ne konkurencija. Zajednički su razgovori bili i sa sindikatima koji djeluju u LRH d.d. jer su oni treći partner, jer, kao što to često istaknem, zadovoljan je radnik najbolji radnik, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić nakon primanja.

Iako će ova godina biti nepredvidiva i izazovna za turistički sektor, Vladimir Bošnjak naglasio je kako LRH želi očuvati postojeća radna mjesta te zaposliti do 500 novih radnika u ovoj sezoni ako epidemiološka situacija to dozvoli. 

– Grad Opatiju vidimo kao partnera i stoga zajednički gradimo destinaciju. Dogovorili smo i nekoliko projekata za ovu turističku sezonu, žurno radimo na pripremi pojedinih objekata za otvorenje u ovoj sezoni, a na nekim objektima su u tijeku opsežni radovi i renovacije u cilju dizanja na višu razinu kvalitete smještaja. Očuvali smo bazu zaposlenika lojalnih kompaniji i na taj način ćemo graditi odnose s njima i sindikatima, a ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila zaposlit ćemo i 500-tinjak sezonskih djelatnika. Želimo zajedno iznjedriti nove razvojne projekte i raditi na privlačenju sredstava iz europskih fondova, istaknuo je Vladimir Bošnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari