NAJAVA OBAVEZNA

U nedjelju besplatno tematsko razgledavanje Rijeke i Opatije; Pridružite se!

S obzirom na epidemiološku situaciju,  Međunarodni dan turističkih vodiča (21. veljače) obilježit će se sredinom ožujka, točnije u nedjelju, 14. ožujka 2021. g.

”I ove godine nastavljamo s tradicijom besplatnih vođenja grada, a sve s ciljem da javnost pobliže upoznamo s našim zanimanjem i aktivnostima, kao i s našim gradom i njegovim posebnostima. Ovogodišnji razgled tematski se nastavlja na prethodne četiri godine kada su teme bile vezane uz naš grad kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. U zadnje četiri godine obradili smo teme multikulturalnosti, vode, rada i migracija, a ove godine naša tema je „Nasljeđe Rijeke kao EPK“. Iza nas je godina u kojoj je Rijeka ponijela laskavu titulu EPK te nas stoga zanima što je točno ta titula donijela našem gradu i što mu ostavlja u trajno nasljeđe. Članovi naših udruga su na ovu temu pripremili zanimljiva vođenja i to ne samo u Rijeci, već i u Opatiji koja se predstavlja kao jedno od 27 susjedstava u okviru istoimenog programskog pravca.”, izvijestili su iz Udruge turističkih vodiča Kvarnera i Udruge turističkih vodiča Liburnije povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča.

Za razliku od prethodnih godina, iz epidemioloških razloga, broj sudionika je ograničen te su OBAVEZNE najave svih zainteresiranih, i to na dolje navedene e-mail adrese.

“Nadamo se da će se i ove godine pridružiti mnogi građani te da ćemo zajedno puno toga ponoviti, ali i naučiti nešto novo. Veselimo se vašem dolasku!”, pozivaju vaz turistički vodiči.

Datum razgleda: 14.ožujka 2021. g.

Trajanje: oko 90 min.

Mjesto i vrijeme polaska: u Rijeci – na početku lukobrana, u 10,00h i u 11,00h

(obavezna najava na: kvarner.guides@gmail.com)

*kontakt osoba: Marija Volf Puž, 095/861 1913

u Opatiji – na Slatini, u 12,30h

(obavezna najava na: guides.opatija@gmail.com)

*kontakt osoba: Nasrin El Gharni, 091/551 0199

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari