DUUDI: Nastojat će se da sljedećeg tjedna krene isplata zaostalih plaća u TIBO-u

Na sastanku predstavnika Ministarstva gospodarstva, Uljanika, Centra za restrukturiranje i prodaju i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI bilo je riječi o stanju u Tvornici industrijske i brodske opreme »3. maj« (TIBO) te je utvrđeno da treba dovršiti proceduru dokapitalizacije poduzeća, da je Uljanik zainteresiran za nastavak proizvodnje u TIBO-u i kako je nužno da proizvodnja počne još ovog tjedna.

Kako je priopćeno na stranicama DUUDI-ja, nastojat će se da sljedećeg tjedna počne isplata zaostalih plaća u TIBO-u.

Radnici TIBO-a od prošlog su tjedna ponovno u štrajku te traže isplatu četiriju plaća i da se riješi pitanje privatizacije i sudbina poduzeća.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata Vedran Dragičević izjavio je na početku štrajka da je država dokapitalizirala TIBO vraćanjem vlasništva nad zemljištem kojim se tvornica koristi, vrijednim oko 29 milijuna kuna, da je o dokapitalizaciji prije oko mjesec dana odlučila Vlada te da bi prebacivanje dionica uskoro trebalo biti gotovo.

TIBO je u 100-postotnome državnom vlasništvu, dokapitaliziran je vraćanjem oko 43.000 četvornih metara zemljišta na kojem je TIBO, a bilo mu je oduzeto izvlaštenjem zbog dugova »3. maja«.

Sljedećeg dana to je opovrgnuo član Uprave TIBO-a Matko Pekić, ističući kako nije istina da je TIBO odlukom Vlade od prije mjesec dana dokapitaliziran unošenjem u vlasništvo zemljišta vrijednog 29 milijuna kuna, prenijela je Hina.

Istaknuo je da su, po informacijama kojima raspolaže Uprava, provedene sve formalne pretpostavke za dokapitalizaciju, ali je došlo do zastoja u provođenju mjerodavnih državnih institucija s obzirom na stanje u društvu, česte štrajkove radnika i sindikalne aktivnosti te stupanjem na snagu novoga stečajnog zakona.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views