FOTO: POSTAVLJANJE NOVE REKLAME NA ZGRADU HŽ-a – Izigravanje zakona se nastavlja

Saga oko “lažnih” radova na javnoj površini (KULTURNO DOBRO) kako bi privatna tvrtka dobila ogroman prostor za reklamni pano se nastavlja!

Danas je reklama konačno skinuta, ali umjesto da je trajno uklonjena kao što je bilo najavljeno (Radovi nisu obavljeni! Skela se uskoro miče?!), Riječani će od danas gledati novu.

Ponovimo ukratko kako je zgrada HŽ-a postala reklamni pano:

  1. “HŽ infrastruktura” 15. ožujka 2010. godine postavlja skelu zbog uređenja pročelja
  2. Na natječaj se javlja se misteriozna građevinska tvrtka “Tik Tak gradnja” iz Samobora i sklapa ugovor
  3. “Tik Tak gradnja” sklapa ugovor s tvrtkom “Anić Holding Plus” o korištenju građevinske skele za reklamni prostor
  4. Građevinska tvrtka “Tik Tak gradnja” nikada ne započinje radove, a tvrtka “Anić Holding Plus” mjesečno za najam reklamnog prostora ubire 5.000 eura, odnosno skoro 40.000 kuna, što do danas iznosi 325.000 eura ili gotovo 2 i pol milijuna kuna!!!

Da je kojim slučajem “HŽ infrastruktura” 2010-te samo iznajmila reklamni prostor, imali bi do danas dovoljno novaca za sanaciju riječkog željezničkog kolodvora, pa on ne bi izgledao OVAKO.

Iz navedenog je također vidljivo da se radi o “uhodanom biznisu“, a koja je u njemu uloga “HŽ infrastrukture” nije poznato. Iz grada su u nekoliko navrata najavili da će poduzeti sve napore kako bi se ova sramota uklonila iz centra grada, međutim očito bezuspješno!

Naglašavamo kako je zgrada HŽ-a na trgu Žabica upisana u Registar nepokretnih spomenika kulture urbanističke cjeline grada Rijeke.

Na fotografijama koje smo danas snimili vidljivo je da radovi nikada nisu ni započeli, osim onih na promjenama reklama.

reklama3 reklama2 reklama1 reklama5

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari