ERASMUS+ PROJEKT

DV More uključen u projekt Urbani vrtovi i STEAM aktivnosti; Djeca će učiti vrtlariti, pripremati hranu…

Dječji vrtić More sudjeluje u provedbi međunarodnog Erasmus+ projekta naziva Poučavanje STEAM-a putem urbanog vrtlarenja u vrtiću.

Koordinatorica projekta za DV More je odgojiteljica Dora Pribanić, a u projektu, uz Hrvatsku, sudjeluju odgojitelji i odgojiteljice iz Grčke, Italije, Cipra i Turske.

Cilj projekta je podučavanje STEAM-a korištenjem praktičnih aktivnosti na urbanim vrtovima i integracijom permakulturnih vrijednosti. Sudionici na projektu su odgajatelji koji su izrazili želju za sudjelovanjem te djeca, a dobit će priliku upoznati se s prostorom vrta kao bogatim okruženjem za podučavanje i učenje kroz nastavni plan i program, posebno na STEAM polju. Razmišljanja o ekološkoj i socijalnoj pravednosti uokvirit će sve aspekte projekta, s posebnim naglaskom na mjesto, grad iz kojeg dolaze (osobni, kulturni i geografski položaj i identitet) u obrazovanju u vrtu. Opsežan angažman u vrtlarskim praksama, aktivnosti pripreme hrane i kritički dijalog bit će pedagoški načini istraživanja tijekom cijelog projekta.

VIDEO DANA;

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari