DVD Kastav bogatiji za novo vatrogasno vozilo vrijedno oko 400 tisuća kuna!

Riječ je o terenskom vozilu Ford Ranger koje je, zajedno s nadgradnjom i ugrađenom opremom vrijedno oko 400 tisuća kuna

DVD Kastav od danas je bogatiji za novo vatrogasno vozilo za gašenje požara otvorenog prostora i gašenje početnih požara u staroj gradskoj jezgri.

Riječ je o terenskom vozilu Ford Ranger koje je, zajedno s nadgradnjom i ugrađenom opremom vrijedno oko 400 tisuća kuna. Sredstva su osigurali Grad Kastav i DVD Kastav, a vozilo je nabavljeno putem ovlaštenog zastupnika Ford Krainc d.o.o. iz Rijeke, dok je za nadgradnju i opremanje zaslužna kastavska tvrtka Rudno d.o.o.

Zapovjednik DVD-a Kastav, Željko Vozila, ističe da je vozilo namijenjeno gašenju požara otvorenog prostora i opremljeno opremom-armaturama za rad iz hidrantske mreže.

Ugrađen je visokotlačni uređaj za gašenje požara i vitlo sa 100 metara visokotlačne cijevi, ugrađen je spremnik za vodu od 300 litara. Od sredstava za gašenje ima pjenilo klase A i B, S aparat i CO2 aparat za početno gašenje.

Ovom investicijom znatno je povećana sigurnost u staroj gradskoj jezgri Grada Kastva jer je vozilo opremljeno i pogodno za manje tehničke intervencije (rezanje stabala, ispumpavanja vode, hvatanje zmija, otvaranje stanova u nuždi…).

Uskoro će javnosti biti predstavljene sve mogućnosti novog vatrogasnog vozila, a tada će se i obaviti službena primopredaja novonabavljenog vozila između predstavnika Grada Kastva i DVD-a Kastav. Članovima DVD-a Kastav velika je želja zainteresirati djecu i mlade za svoje aktivnosti u čemu će im zasigurno pomoći i novonabavljeno vatrogasno vozilo.

Novonabavljeno vozilo Ford Ranger zamijenit će 40 godina staro vozilo TAM 80 T 50 koje se povlači iz voznog parka DVD-a Kastav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari