NA KORZU “100% ZAGORSKO”! Krajem tjedna idemo po mlince, purane, štrukle, bademov med i još mnogo toga!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u Rijeci najavljeno šesto izdanje „100% zagorskog“ na Korzu

U petak i subotu, 23. i 24. kolovoza na Korzu održat će se prodajno-izložbena manifestacija „100% zagorsko“ na kojoj će izlagači prezentirati zagorske proizvode i običaje.

Program manifestacije predstavili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar te pročelnica UO KZŽ za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

„Zadovoljni smo što ponovno u Rijeci možemo predstaviti „bajku na dlanu“, ono najbolje što Zagorje ima“, rekla je Petek, dodavši kako se sudionici sajma vesele doći na Kvarner gdje su uvijek izvrsno dočekani.

Najavljeno je sudjelovanje pedeset četiri izlagača koji će na Korzu predstaviti autohtone proizvode zaštićene europskim certifikatima izvornosti kao što su zagorski mlinci, zagorski puran, štrukli, bademov med, ali i proizvode poput bučinog ulja, medenjaka, povrća, voća, rakije i likera, sira, sokova, suhomesnatih proizvoda, licitara i tradicijskih igračaka.

Također, u Rijeci će se promovirati i zagorski obrtnici, tvrtke, muzeji, toplice i turistički sadržaji, a u sklopu manifestacije najavljene su i cjelodnevne animacije za posjetitelje poput prezentacije života krapinskog pračovjeka, prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uz gastronomski, kulturno-umjetnički, prezentacijski i promotivni program, održat će se i glazbeni nastupi ansambla Zabok te zagorskih tamburaša.

Pohvalivši izuzetnu organizaciju sajma, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović pozvao je sve građane i turiste da posjete Korzo i manifestaciju koja će trajati u petak od 8 do 22 sata te u subotu od 8 do 15 sati.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U sklopu manifestacije, u petak u 10 sati na Mostu hrvatskih branitelja bit će otkrivena glazbena ograda, jedinstveni eksponat kojeg je Krapinsko-zagorska županija poklonila Gradu Rijeci.

Glazbena ograda, koja intonira početak „Lijepe naše“, rezultat je projekta „Park znanosti“, a njena izrada pokrenuta je u sklopu obilježavanja 220. godišnjice rođenja tekstopisca nacionalne himne Antuna Mihanovića.

Manifestaciju „100% zagorsko“ na Korzu organiziraju Krapinsko-zagorska županija te Turistička zajednica KZŽ-a uz partnerstvo Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari