SUPER IZGLEDA

Galerija | Dvorana Dinko Lukarić na Kozali nakon obnove zablistala novim sjajem!

U sportskoj dvorani Dinko Lukarić dovršeni su radovi obnove na glavnom terenu u sklopu kojih je zamijenjena podna obloga te postavljena nova dvoranska oprema.

Radovi na zamjeni cjelokupne podne obloge odnosno parketa koji su započeli sredinom studenog obuhvatili su demontažu postojećeg parketa, popravak dijela oštećene podne konstrukcije, dobavu i ugradnju OSB  (Oriented strand bord) ploča debljine 15mm, dobavu i ugradnju višeslojnog tristrip gotovog lakiranog parketa za sportske dvorane, bravarske preinake postojeće metalne konstrukcije koševa i stupova za odbojku te  izradu linija i svih ostalih oznaka sportskih borilišta.

Uz zamjenu sportske podloge, zamijenjena je i sportska oprema, odnosno golovi, zapisnički stol, novi stupovi za odbojku i semafor. Izvršeni su ličilački radovi, zamijenjeni su dotrajali zastori sa stop sole folijom te su stupovi i zidovi obloženi zaštitnom spužvom. Radove je izvela tvrtka, Stolarija Goood d.o.o. sa sjedištem u Bizovcu.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Kroz ove radove podiže se kvaliteta i sigurnost trenažnog prostora, odbojkaški klubovi moći će trenirati na dva terena u odnosu na dosad gdje je bilo moguće treniranje na samo jednom terenu, Također je označen i teren za mali nogomet.

Filipović: Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu jedan od fokusa gradske vlasti

Obnovljenu dvoranu obišli su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, direktor Rijeka sporta Igor Butorac, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport Željko Jovanović, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Danijela Bradamante, a novi teren odmah su isprobale i mlade odbojkašice Odbojkaške akademije Petica.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu jedan od fokusa gradske vlasti te kako je cilj stvoriti što bolje uvjete za razvoj sporta i sportaša u Rijeci.

„Ove godine uložili smo oko 2,5 milijuna kuna u sportske objekte i nastavljamo s ulaganjima i u sljedećoj godini kada je predviđena obnova balona u košarkaškoj dvorani „Brajda“ (igralište „Nafta“) i obnova travnjaka SRC-a Belveder (ex Omladinsko igralište), kao i obnova svlačionica u ovoj dvorani Dinko Lukarić“, rekao je Filipović istaknuvši kako je ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu posebno važno zbog razvoja sportskih navika kod djece i mladih te je zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na financijskoj potpori u obnovi dvorane.

Tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak istaknuo je kako je kvalitetna infrastruktura jedan od ključnih čimbenika razvoja sporta te kako je u sportske objekte u Hrvatskoj od strane Vlade RH ove godine uložen 31 milijun kuna.

„Iduće godine planirano je u sportske objekte uložiti još i više, oko 40 milijuna kuna i nadam se da će se Grad Rijeka prijaviti na naš natječaj s nekim novim projektom koji će , vjerujem, opet dobiti našu podršku jer ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu na lokalnoj razini izuzetno nam  je važno“, rekao je Družak.

Direktor Rijeka sporta Igor Butorac zahvalio je svima koji su bili uključeni u projekt obnove dvorane te dodao kako se nada da će obnovom najzadovoljniji biti sportaši koji dvoranu i koriste te kako će sada imati bolje uvjete rada.

U zamjenu sportske podne obloge uloženo 876.191,06 kuna bez PDV-a

U zamjenu sportske podne obloge uloženo 876.191,06 kuna bez PDV-a, odnosno s PDV-om 1.280.032,00 kuna. Sredstva za radove osigurana su iz proračuna Rijeka sporta uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 400.000,00 kuna.

Sredstva za uređenje i opremanje dvorane novom sportskom opremom osigurao je  Rijeka sport i to u iznosu od 325.092,25 kuna s PDV-om.

Dvoranu Dinko Lukarić prema redovnom rasporedu za provedbu programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke u ovoj sportskoj sezoni koriste Ženski odbojkaški klub Drenova, Odbojkaški klub Kozala, Odbojkaška akademija Petica, Košarkaški klub Flumen Sancti Viti i Muški rukometni klub Kozala.

Što se tiče ulaganja Grada Rijeke u sportsku infrastrukturu tijekom 2022. godine, u centru Rijeke uređen je i opremljen novi prostor namijenjen gimnastici i sportskom penjanju u što je uloženo  oko 95 tisuća kuna.

U Sportsko rekreacijskom centru „3. maj“ na Kantridi postavljen je novi sustav klimatizacije, a trg uz dvoranu uređen je u mini rekreativnu zonu opremljenu spravama za vježbanje i košem za igranje košarke u što je uloženo oko 1,1 milijun kuna. U suradnji sa Primorsko- goranskom županijom obnovljeno je Nogometno igralište Robert Komen u što je uloženo ukupno 2,4 milijuna kuna od čega je Grad Rijeka osigurao 1,4 milijuna kuna.

Dvorana Dinko Lukarić izgrađena je na Kozali 1974. godine

Dvorana Dinko Lukarić, kojom upravlja Rijeka sport, izgrađena je na Kozali 1974. godine. Namijenjena je prvenstveno za rukomet, košarku i odbojku, no uz to objekt se povremeno koristi za koncerte, turnire i rekreaciju.

Glavni dio objekta čini glavno borilište (površine 1.010 m2, visine 7.7 m), a dopunjavaju ga svlačionice, ured za suradnika, kabina za novinare te pomoćni prostori.

Dvorana Dinko Lukarić raspolaže s gledalištem od 900 sjedećih i 200 stajaćih mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari