USUSRET BLAGDANIMA

Župan Komadina i zamjenica Medarić posjetili djelatnike Lučke kapetanije Rijeka i Graničnog prijelaza Rupa

Ususret nadolazećim blagdanima, župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima tradicionalno su posjetili djelatnike Lučke kapetanije Rijeka i Graničnog prijelaza Rupa. Uz blagdanske čestitke, župan i zamjenica župana uručili su im prigodne darove.

Prilikom posjete GP Rupa župan Komadina naveo je kako Primorsko-goranska županija od 2009. godine obilazi dežurne službe u ovo doba godine, a današnji posjet posljednji je prije ulaska Republike Hrvatske u Schengenski prostor.

“Danas smo simbolično na graničnom prijelazu Rupa kako bismo zahvalili svima koji rade u dane kada svi drugi odmaraju. Ovdje smo 2013. godine slavili ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a danas obilježavamo odlazak ove granice u povijest. Ova ekipa je sjajno obavljala svoj posao, a red je obići ih i zahvaliti im”, zaključio je župan.

“Stekli smo dobre običaje i dobre prijatelje, kako s jedne tako i s druge strane granice, zato koristim ovu priliku da se zahvalim Primorsko-goranskoj županiji i županu Zlatku Komadini sa suradnicima na svemu što smo tijekom ovih godina zajedno učinili. Nakon onih ružnih pandemijskih godina prošla je bila jedna od boljih što se tiče broja putnika. Što se tiče sigurnosnih aspekata, godina je bila odlična čime smo zadovoljni i mi, a i naši gosti“, naveo je Neven Abramović, načelnik Postaje granične policije Rupa.

Prilikom obilaska Lučke kapetanije, zamjenica Medarić je istaknula izvrsnu suradnju s riječkom Kapetanijom, primarno kroz Županijski operativni centar za zaštitu mora i Županijske lučke uprave u kojem djelatnici Kapetanije sudjeluju u donošenju odluka.

“Naših osam Županijskih lučkih uprava, kroz koje smo decentralizirali upravljanje, prve su koje se susreću s gostima koji nam dolaze morskim putem te su značajan faktor u pozitivnoj percepciji naše zemlje i destinacije”, rekla je zamjenica Medarić.

Kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar zahvalio je Primorsko-goranskoj županiji na ugodnoj i uspješnoj suradnji te se osvrnuo na proteklu godinu u brojkama. Naveo je kako je izdano 12.288 vinjeta, što je povećanje od 5.9% u odnosu na prošlu godinu te istaknuo 18 akcija potrage i spašavanja u kojima je spašena 41 osoba te, nažalost, tri akcije s preminulima u pomorskim havarijama.

U pratnji župana Komadine i zamjenice župana Medarić bili su i privremeni pročelnik UO za pomorsko dobro, promet i veze Zlatan Marunić i voditelj odsjeka za promet i veze Zdravko Lisac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari