VIŠEGODIŠNJA SURADNJA

Erste Banka donirala 132 tisuće eura za potporu sportskim projektima u PGŽ-u

Župan Zlatko Komadina i predsjednik Uprave Erste&Steiermärkische Bank Rijeka Christoph Schoefboeck potpisali su ugovor kojim će Erste banka donirati Primorsko-goranskoj županiji iznos od 132.700,00 eura namijenjen potpori projektima iz područja sporta u 2024. godini.

Nastavak je to višegodišnje suradnje, a navedena sredstva usmjerit će se u programe javnih potreba kroz županijsku Zajednicu sportova, konkretno, za nabavku sportske opreme, potporu županijskim sportskim savezima za rad s mlađim uzrastima te potporu klubovima nositeljima kvalitete ekipnih loptačkih sportova.

Uz zahvale Erste&Steiermärkische banci na dugogodišnjoj suradnji, župan Komadina naglasio je da Primorsko-goranska županija prednjači u financiranju sporta u Hrvatskoj.

“Posebno je to bilo vidljivo u doba COVID-a jer smo bili jedina Županija koja je povećala sredstva za sport, a vjerujem da smo i danas Županija s najvećim izdvajanjima za tu djelatnost u Hrvatskoj. Sportu uvijek trebaju sredstva, puno je klubova, dobrih sportaša, imamo puno uspjeha u zadnje vrijeme, a toga svega ne bi bilo da mi kao Županija ne financiramo sportske programe i mnoge kapitalne projekte, poput školskih sportskih dvorana, Platka i ostalih sadržaja za rekreaciju naših građana. Svjesni smo toga da sport čini naše ljude kvalitetnijim, a ovo je samo dokaz da smo na pravom putu”, rekao je župan i dodao da je PGŽ najsportskija županija, kako po visini izdvajanja za sport, tako i po broju sportova, ali i sportaša.

“Podrška sportskim i kulturnim događajima integralni je dio strategije društveno odgovornog poslovanja Erste banke već dugi niz godina”, naglasio je Schoefboeck koji je iznimno zadovoljan kontinuitetom potpore sportskim aktivnostima u Primorsko-goranskoj županiji, posebno radu s mladima te izrazio vjeru da će se suradnja nastaviti i dogodine.

Potpisivanju Ugovora usjedištu Primorsko- goranske županije, prisustvovali su resorna pročelnica Sonja Šišić i Anton Lucijanović iz Erste Banke. Šišić se zahvalila Erste&Steiermärkische banci koja, kako je rekla, uvijek čvrsto stoji uz nas.

“Ova sredstva nam uvijek dobro dođu jer čine desetak posto ukupnih sredstava koje Županija odvaja za sport i bez kojih više od tisuću klubova kojih djeluju na području Primorsko-goranske županije ne bi moglo ostvarivati rezultate i osigurati si svu potrebnu opremu. Nisu tu samo aktivni sportaši, govorimo o svakom članu kluba i naravno o rekreativcima, od najmlađih do onih najstarijih koji se svakodnevno bave sportom i za koje želimo da ih se što više uključi. Svaka sredstava povrh onih koje Županija osigurava, svakako su nam značajna”, navela je Šišić.

Vrijedi napomenuti i da su izdvajanja Primorsko-goranske županije u funkciji sporta i rekreacije tri su puta veća od prosjeka svih ostalih županija u Hrvatskoj. Za program javnih potreba u sportu u razdoblju od 2020. do 2023. godine izdvojeno je više od tri milijuna eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari