RAZVOJ PODUZETNIŠTVA

Erste banka i Infobip u Programskom vijeću Startup inkubatora Rijeka

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Programskom vijeću Startup inkubatora Rijeka ove su se jeseni pridružili i predstavnici gospodarskog sektora – Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Infobip d.o.o..

Ulaskom ove dvije uspješne tvrtke u Programsko vijeće Startup inkubatora Rijeka, a osobito u svjetlu prijava za 12. generaciju korisnika Startupa, osigurava se poduzetnički i stručni potencijal koji će doprinijeti vrednovanju ideja i napretku timova koji se prate i ocjenjuju upravo u sklopu aktivnosti ovog savjetodavnog tijela.

Ulazak Erste banke i Infobipa u Programsko vijeće prvo je proširenje suradnika inkubatora od 2018. godine, u kojem se još nalaze i Riječka razvojna agencija PORIN, Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Rijeci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te Obrazovna grupacija PAR.

Obje su tvrtke pozdravile projekt kao pozitivan model razvijanja poticajne poduzetničke klime u Rijeci. Ovu su suradnju i Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Infobip d.o.o. ocijenile značajnom za razvoj poduzetništva i poticanje samozapošljavanja.

Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo vjeruje da će nova partnerstva s tvrtkama Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Infobip d.o.o. unaprijediti rad Programskog vijeća i Startup inkubatora, te kroz tu infrastrukturu dati novi doprinos razvoju poduzetništva u gradu Rijeci.

Startup inkubator Rijeka, kao integralni dio Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, posljednjih godina intenzivno radi na unaprjeđenju kvalitete svoje temeljne zadaće – pružiti sveobuhvatnu podršku fizičkim osobama u razvoju i realizaciji poduzetničke inicijative.

Od 2018. godine ukinuta je dobna granica za korisnike inkubatora, pa je lepeza usluga u svrsi osnaživanja poduzetničkih znanja i kompetencija dostupna svima s poslovnom idejom, neovisno o njihovoj dobi. Model inkubiranja produžen je sa šest na osam mjeseci te podijeljen na tematske module, mentorska mreža pojačana je suradnjom s novim stručnjacima i danas ih broji 48, a uvedene su i novčane nagrade za najbolje timove generacije.

Rezultat ovih novina je rekordan odaziv korisnika i potencijalnih korisnika posljednje 11. generacije u povijesti rada inkubatora: od 37 prijava, u proces inkubacije primljeno je 24 tima, a u samoj završnici selekcijom je sudjelovalo 12 najuspješnijih.

Podsjetimo, prvonagrađeni tim ‘Wild Olive Oil’ osvojio je novčanu nagradu od 100.000,00 kuna, drugoplasirani ‘Cunning/Lukavac’ 50.000,00 kuna, dok je ‘Centar za dronove i edukaciju’ nagrađen s 25.000,00 kuna. Iznosi su namijenjeni daljnjem razvoju poslovne ideje u okviru novoosnovanih poduzeća na području grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari