EU IZBORI: Evo izbornih rezultata u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Prema neslužbenim rezultatima izbora za Europski parlemanet HDZ i SDP osvajaju 4 mandata, Suverenisti, Kolakušić, Živi zid i Amsterdamska po jedan (OVDJE)

HDZ je na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu osvojio najviše glasova u 11 većih gradskih središta, no u četiri najveća hrvatska grada Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku te još četiri grada pobjedu je odnio SDP, dok je Pulu “osvojila” Amsterdamska koalicija, a Čakovec HNS-Liberalni demokrati.

Kako je glasovala Rijeka

U Rijeci je SDP osvojio 28,30 posto, HDZ 13,72 posto.

Slijede Kolakušić s 10,07 posto, Amsterdamska sa 7,7 posto, Suverenisti sa 6,14 posto i Živi zid s 5,68 posto.

Start i Most u Rijeci pak imaju malo ispod 5 posto.

Kako smo glasovali u PGŽ

Prvi neslužbeni rezultati DIP-a otkrili su i kako su glasovali birači u Primorsko-goranskoj županiji a sukladno prognozama ovdje je pobijedio SDP.

SDP je na razini PGŽ osvojio 27,06 posto glasova a HDZ 17,08, prema prvim i neslužbenim rezultatima.

Na trećem mjestu je najveće iznenađenje ovih izbora Mislav Kolakušić čija lista osvaja značajno više nego na nacionalnoj razini – 9,68 posto glasova.

Četvrta je Amsterdamska koalicija sa 7,69 posto a slijede Živi zid 6,24 posto, Suverenisti sa 6,13 posto. Ispod 4 posto ostali su Start i Most.

Zanimljivo je pogledati i rezultate izbora u drugim gradovima diljem PGŽ.

SDP i HDZ praktički su izjednačeni u Bakru: SDP osvaja 22,73 posto a HDZ 22,63 posto. SDP pak pobjeđuje u Crikvenici sa 27,29 prema 23,20 posto za HDZ, dok u Cresu pak uvjerljivo pobjeđuje Pametno – zajedno s Unijom Kvarnera ondje su osvojili 25,08 posto glasova ispred SDP-a sa 19,88 posto.

Živi zid ima drugi rezultat u Čabru 20.87 posto, iza SDP-a sa 31,38 posto.

HDZ pobjeđuje u Kraljevici, Lokvama, Loparu, Mrkoplju, Novom Vinodolskom, Rabu, Ravnoj Gori, Skradu i Vrbniku.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views