PLATAK DOMAĆIN 3. UTRKE SERIJE

Euro Cup utrka na Platku: Na skijalište s pogledom na more stiže 70 natjecatelja iz 15 zemalja

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Platak je domaćin treće utrke Euro Cup serije 2024. koja se održava od 26. do 28. siječnja

Očekuje se nastup 70-tak natjecatelja iz 15 zemalja, među kojima su Austrija, Grčka, Njemačka, Italija, Švicarska, Hrvatska, ali i SAD. Prva stanica je Austrija, gdje se vozi 20. siječnja, a nakon Platka voze se još utrke u Sloveniji i Njemačkoj.

Sportsku manifestaciju najavili su na konferenciji za novinare pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič te u ime organizatora, predsjednik kluba Skibike Croatia Jure Lučić i tajnik Kluba Rene Jerončić koji su pozvali posjetitelje da u što većem broju dođu na Platak.

„Drago nam je da je Platak treću godinu za redom domaćin ovog atraktivnog natjecanja. S aspekta razvoja sporta, rekreacije i turizma, Platak nam je iznimno važno odredište koje se posebno ističe svojom lokacijom, kao skijalište s pogledom na more. Veseli nas prilika da veliki broj stranih posjetitelja dođe na Platak i priredi jedno veliko događanje za lokalno stanovništvo“, istaknula je Šišić.

„Platak i Primorsko-goransku županiju pozicioniramo na karti svijeta kao privlačnu destinaciju vezanu za ovaj sport, a o načinu i profesionalnosti same organizacije, govori i činjenica da ju podržava RedBull, što daje veliku vidljivost među publikom koja prati ekstremne sportove. U marketinškom smislu, to je velika dodana vrijednost i razlog zašto rado podržavamo ovu manifestaciju“, rekla je Peršić Živadinov.

O tome govori i podatak da su, u odnosu na prethodnu, ove godine povećana financijska sredstva te je PGŽ u suradnji TZ Kvarnerom izdvojila iznos sufinanciranja od 13.000,00 eura, ukazala je Ban.

Udovič je komentirao uspješnu suradnju GSC-a i Skibike kluba rekavši kako GSC od samih početaka podržava utrku kroz tehnički dio priprema. Osvrnuo se i na vremenske prilike koje trenutno nisu povoljne, no za vikend se očekuju povoljniji uvjeti i paljenje sustava zasnježenja.

Za razliku od prošlogodišnjeg kada se utrka za discipline skibike, skibob, snowscoot i 3ski održala na stazi Radeševo 2, ove godine utka će se voziti na stazi Radeševo 1, ističu organizatori. Sve kreće u petak dolaskom sudionika. U subotu su na rasporedu treninzi, a potom dvije utrke. Oko 15 sati očekuje se završetak druge vožnje i proglašenje rezultata te zabava na stazi uz freestyle natjecanje. Ove godine se vozi jedna utrka po dvije vožnje. Za nedjelju je planiran demo dan kada će se svi zainteresirani moći okušati u vožnji s vozačima i instruktorima.

„Nadamo se da će vremenske prilike biti dobre i da ćemo uspjeti održati utrku u navedenom terminu“, istaknuli su i zahvalili sponzorima bez kojih organizacija ne bi bila moguća, a to su, uz Primorsko-goransku županiju i TZ Kvarner, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Općine Čavle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari