EVO I NAGRAĐENIH MAŠKARANIH „OKTANACA“: Pobjednici su svi, a pogledajte kome su dodijeljene i pojedinačne, momčadske i posebne nagrade!

Završen je 26. maškarani auto-rally Pariz – Bakar – karnevalsko rally ludilo protutnjalo je od Pariza do Bakra

Manifestacija u kojoj Riječki karneval uspješno balansira sportski duh i čisto karnevalsko ludilo je svakako Maškarani autorally Pariz – Bakar (OVDJE). Kolona najluđeg rallyja na svijetu, koji je ove godine imao međunarodni karakter jer su na njemu, osim iz Hrvatske, nastupile posade iz Italije i Slovenije, odvozila je svoju poznatu rutu od riječkog Pariza prolazeći mjestima riječkog prstena pa sve do Bakra, na čelu s novom Kraljicom Riječkog karnevala Elaie Filipović i Meštrom Tonijem te od prošle godine i svojom novom rally-meštricom Stellom Paris.

Kolona od 238 sudionika u 65 maškaranih vozila krenula je sa svog tradicionalnog startnog mjesta – riječkog Pariza, i u revijalnom tonu dovezla se do Korza gdje su se vozači i njihove posade predstavili okupljenim Riječanima i gostima, nakon čega je krenula na daljnje maškarane i sportske izazove.

Sudionici maškaranog auto-rallyja svoje su kreacije predstavili još i na Čavlima i u Škrljevu, gdje su im domaćini iz TZ Općine Čavle i Škrljevskih maškari organizirali okrepu. Prva prava ozbiljnija sportska zadaća, ispit spretnosti, odvožen je u Kostreni uz nezaobilazne domaćine Općinu Kostrenu i KU Špažićare, a sudionici su, osim karnevalskog duha, pokazali i pravo vozačko umijeće. Grad Bakar, kao posljednja stanica rallyja i grad po kojem rally nosi ime, bio je i mjesto završnih kontrola i ispita spretnosti te naposljetku i svečanog proglašenja pobjednika koje je održano u Bakarskom Domu kulture.

Od prošle se godine rally vozi na novo-staroj, znatno dužoj ruti u dužini od 37,80 km koja ponovno uključuje velik broj mjesta riječkog prstena i to Orehovicu, Svilno, Čavle, Cernik, Mavrince, Kukuljanovo, Škrljevo, Kostrenu i na kraju Bakar.

U sportskom dijelu rallyja vozila su bila podijeljena u nekoliko kategorija – automobili, povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1986. godine), motocikli, te terenci i laka dostavna i gospodarska vozila zajedno, a automobili dalje u klase prema dužini vozila – klasa A1 do 3.5m, A2 do 4m i A3 preko 4m.

Poredak najboljih maškaranih vozača ovogodišnjeg Maškaranog auto-rallyja Pariz – Bakar je sljedeći:

Ukupni poredak licenciranih vozača (sportaši):
1. mjesto: Ljiljana Kamenar – Donafjumana
2. mjesto: Sanjin Trope – Leteće Holanđanke

A1 klasa (do 3,5 m)
1. mjesto: Nikola Dorić – Mejanski kauboj
2. mjesto: Renato Mulac – Banane u piđami
3. mjesto: Edvard Zadković – Pande va Pandi

A2 klasa (do 4 m)
1. mjesto: Leo Cuculić – Pokemoni
2. mjesto: Oliver Marohnić – Joker
3. mjesto: Dino Bilen – Leteće Holanđanke

A3 klasa (do 4,5 m)
1. mjesto: Igor Gržinić – Vrtlari
2. mjesto: Igor Golojka – Šah Mat
3. mjesto: Filip Marković – Top top top

Oldtimeri
1. mjesto: Goran Mavrinac – Grobnički drakul
2. mjesto: Domagoj Kučan – Pioniri
3. mjesto: Vesna Bučić – T axi Krameo

Najbolje vozačice
1. mjesto: Vesna Bučić – Taxi Krameo
2. mjesto: Anita Balen – Mejanski kauboj
3. mjesto: Tea Vučak – Sretan rođendan Milenko

Motori
1. mjesto: Sanjin Puž – Klaun
2. mjesto: Vedran Sochor – Dimnjačar
3. mjesto: Kristian Perušić – Salamonela

Terenci, laka dostavna i gospodarska vozila
1. mjesto: Bruno Bošnjaković – Talibani
2. mjesto: Lari Kurda – Pioniri
3. mjesto: Matko Magaš – Vežički kampaneli

Posebne kategorije
Najoriginalnije maskirana osoba: Klaunica Andrea
Najoriginalnije maskirana grupa: Leteće Holanđanke
Najoriginalnije maskirano vozilo: Stare gedore galebi
Najoriginalnije teretno vozilo: Via Doma
Najudaljeniji sudionik: Živali brez meja – Trieste
Najneodoljivija grupa: Zeleni cvjetovi – Vrtlari
Najoriginalniji moto jahač: Dinosaur
Najoriginalnije maskirani motor: Dimnjačar

Svi dobitnici posebnih nagrada dobili su i prigodne poklone organizatora, dok je kao uspomenu na sudjelovanje u 26. Maškaranom rallyju Pariz – Bakar svaki sudionik dobio medalju.

Dodijeljen je i Prijelazni pehar za najuspješniju karnevalsku grupu koja će se pojaviti i na Međunarodnoj karnevalskoj povorci, a osvojila ga je grupa Veseli oldtimeri s maskom Donafjumana.

Svečano proglašenje pobjednika održano je u Bakarskom Domu kulture u organizaciji TZ Grada Bakra i Bakarskih maškara, a pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Bakra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari