(FOTOGALERIJA) ODRŽAN 26. MAŠKARANI AUTO RALLY: „Puknuti“ oktanci danas zagospodarili Korzom i županijskim prometnicama!

Niti dosadna kišica danas prijepodne nije mogla umanjiti spektakl kakvim se Riječki karneval ponosi već dugi niz godina

Danas je na sveopće oduševljenje i sudionika i publike održan 26. Maškarani autorally Pariz Bakar. Najluđi, najotkačeniji i najpopularniji Maškarani autorally i ovoga puta priredio je Autoklub Rijeka s partnerima. Vozilo se na trasi duljine 37,8 kilometara, a u rallyju je sudjelovalo 65 vozila s više od 250 sudionika.

Sve je počelo nešto iza 10 sati na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja), a potom se povorka prerađenih vozila pojavila na Korzu gdje su Riječani i njihovi gosti imali pola sata vremena da razgledaju čudnovata vozila, uživaju u dobrom rapoloženju njihovih vozača i posada te i sami sudjeluju u sveopćem ludovanju.

Bilo je tu pravih „batmobila“, „krameo taxi“ (koji vožnju naplaćuje 100 kuna za prijeđeni kilometar!), „ĆaćINA“, vozilo „djece cvijeća““, „Via Doma“ sa mini-zatvorom, „talibanrans“ i još mnogi drugi.

Bila je to prava bučna (i tradicionalno „maglovita“) atrakcija za sve prisutne gdje su se miješale benzinske, dizelske i alkoholne pare a sve se nakon polusatne epizode na Korzu nastavilo u mjestima riječkog prstena – maškarani autorally prošao je naime od Pariza i Korza preko Orehovice, Svilnog, Čavli, Cernika, Mavrinci, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene do grada Bakra.

Maškarani autorally Pariz-Bakar, parodija na poznati rally Pariz-Dakar, do danas je prerastao u svojevrsni brend i sastavni dio Riječkog karnevala, važan kotačić bez kojega Riječki karneval ne bi bio isti.

Suorganizatori rally-a su: Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, Općina Čavle, TZ Općine Čavle, KU Špažićari, Škrljavske maškari i Bakarske maškare.

Sve počišćeno za 10 minuta – djelatnici gradskog komunalnog društva bili su zaista brzi i ekspeditivni!
Zadovoljstvo viđenim u ugodnom društvu izrazili su i Meštar Toni, Kraljica karnevala i u karnevalsko doba obespravljeni Vojko Obersnel

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari