EVO KOJE STANICE “SELE”: Od srijede autobusna postaja Fiumara od kbr. 13 do semafora na kraju ulice

Foto: Riječanin

Proširenje autobusne postaje Fiumara ujedno znači i uređenje novih mjesta opskrbe na Jelačićevom trgu

Gradski prometni centar TD Rijeka promet obavještava javnost da će od srijede, 5. travnja u Ulici Fiumara biti u punoj funkciji produžena postaja za gradske i prigradske autobuse KD Autotrolej.

Postojeća autobusna postaja protezat će se od kbr. 13 do samog semafora na kraju ulice Fiumara. Na produženu autobusnu postaju, osim svih autobusnih linija koje su prometovale do sada, premještaju se i linije javnog gradskog prijevoza koje su do sada stajale na ugibalištu na Jelačićevom trgu, neposredno iza semafora.

Riječ je o grupi linija 18, 18b, 22, 23, 30 , a novo stajalište je označeno stajališnom oznakom.

Na ugibalištu na Jelačićevom trgu, umjesto autobusne postaje bit će uređena i puštena u promet tri parkirna mjesta rezervirana za opskrbu, čime se olakšava opskrba lokala u širem krugu Jelačićevog trga i okolnih ulica.

Cilj navedenog zahvata je da se fizički odvoji promet vezan za opskrbu od javnog gradskog prometa, čime se postiže veća sigurnost i protočnost pješaka i putnika javnog gradskog prijevoza, a ujedno se u punu funkciju vraća žuti prometni trak.

Iz TD Rijeka promet upozoravaju vozače osobnih i dostavnih vozila da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju te da se nepropisno zaustavljanje ili parkiranje na autobusnoj postaji, makar i kratkotrajno, neće tolerirati, već sankcionirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari