EU PROJEKT

Evo koje su završne aktivnosti EU projekta Carnivora Dinarica

Predstavnice Primorsko-goranske županije održale su sastanak u Pivki. Dragica Jaksetič ispred projektnog partnera Občina Pivka prezentirala je novootvoreni Centar za velike zvijeri DINA uređen u sklopu projekta Carnivore Dinarice u Krpanovom domu.

U DINI su predstavljene razne zanimljivosti o velikim zvijerima, a moguće je odigrati kviz znanja, pregledati društvene mreže velikih zvijeri tzv. Zverbook, tabletom tražiti tragove velikih zvijeri po Centru ili baciti pogled u šumu kroz virtualne 3D naočale kao ris, vuk ili medvjed. Tijekom kolovoza ulaz u Centar je za sve posjetitelje besplatan.

Drugi sastanak održan je u Ljubljani s vodećim partnerom Biotehnološkim fakultetom Ljubljana. Pregledane su sve aktivnosti Primorsko-goranske županije i odrađen dogovor za pripremu završnih izvješća.

PGŽ je kroz EU projekt Carnivora Dinarica održala radionice za stručnjake i stanovništvo, nabavila dva aktivna prometna znaka, 40 kompleta električnih ograda, distribuirala časopis Carnivora Dinarica i surađivala s ostalim projektnim partnerima na promociji i podizanju svijesti stanovništva o velikim zvijerima.

Za projektne aktivnosti namijenjeno je 177.500,00 EUR, od čega se 150.875,00 EUR financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak iz Proračuna Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views