OPREZ JE NUŽAN

Fabijanić: “Virus i dalje prisutan, važno je da se i dalje svi odgovorno ponašamo”. 30. sjednica Županijske skupštine u četvrtak na Zametu

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić na današnjem je susretu s novinarima najavio 30.sjednicu Skupštine koja će se održati u četvrtak, 25. lipnja i to opet u Sportskoj dvorani Zamet.

“Mi i dalje poštujemo preporuke i mjere epidemiologa o potrebi fizičkog distaniciranja u zatvorenim prostorima. Vidimo da je virus i dalje prisutan pa je jako važno da se i dalje svi odgovorno ponašamo, a tu apeliram na sve građane naše Županije. Time ćemo održati sadašnju više nego povoljnu epidemiološku situaciju na našem području gdje već duži vremenski period nema zabilježenih novih slučajeva zaraze”, naglasio je Fabijanić.

Najavljujući dnevni red predstojeće sjednice Županijske skupštine rekao je da je dopunjen s još četiri točke, što znači da će vijećnici raspravljati o njih ukupno 27.

Kao najvažniju točku najavio je rebalans proračuna pri čemu je naglasio da se predloženim Izmjenama i dopunama, Proračun u ukupnom obujmu minimalno mijenja, odnosno povećava se za 3,4 mln kuna ili 0,25%.

Naime, određenim uštedama, povećanom prilivu sredstava u prva dva mjeseca ove godine ali u prvom redu prijenosom neutrošenih sredstava iz prethodne godine kompenziran je pad prihoda i primitaka u tekućoj godini i zadržana razina proračuna na razini početnog plana, istaknuo je Fabijanić.

Najavio je nadalje da će se na predstojećoj sjednici u aktualni saziv Županijske skupštine klupe umjesto Ines Strenja, ući Josip Katalinić iz redova Mosta.

Zamjenik župana Petar Mamula izvijestio je o provedenom javnom pozivu Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj za dodjelu potpora radi ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19 u sektoru malog gospodarstva na području Primorsko-goranske županije u 2020 godini.

“Za područje Gorskog kotara pristiglo je 28 prihvatljivih prijava, za koje će se ukupno biti raspoređeno 942.770,47kn, a za ostalo ruralno područje 983.061,55 kuna koja će se rasporediti za prvih 31 zaprimljenu prihvatljivu prijavu od njih ukupno 63. Naime, budući je vladao velik interes i pristigao velik broj prijava, premašen je ukupno raspoloživ iznos sredstava osiguran u Proračunu. No, rebalansom koji upravo ide pred vijećnike Županijske skupštine predviđa se dodatnih 3,5 milijuna kuna za ove izravne potpore poduzetnicima i poljoprivrednicima. Time bi se osigurala sredstva da svi do sada prijavljeni dobiju pomoć, a javni poziv je i dalje otvoren za nove prijavitelje”, rekao je Mamula.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari