FACEBOOK SVAĐA RIJEČKIH SDP-ovaca: Vojko Braut javno prozvao Željka Jovanovića

Foto: S božićnog domjenka riječkog SDP-a

Uoči unutarstranačkih izbora u SDP-u polarizacija između dviju (?) struja unutar te stranke okupljene oko njihovih favorita za predsjednika poprima sve žešće razmjere…

… a na društvenim mrežama pretvara se u svađu u kojoj se ne biraju verbalne žaoke pa ni uvrede! Tako je jučer, upravo na dan kada je Zlatko Komadina, jedan od dvojice kandidata za predsjednika SDP-a, pozivao sudionike javnog i političkog života na suzdržavanje od govora mržnje u javnosti i na društvenim mrežama (misleći pretežito ipak na izjave sa stranačkih skupova nekih drugih, ultradesnih stranaka), ekalirala svađa na društvenoj mreži između istaknutih riječkih SDP-ovaca.

Vojko Braut, član Predsjedništva Gradskog odbora SDP-a Rijeka, prozvao je svog kolegu po funkciji Željka Jovanovića zbog toga što ovaj, po njemu, „ne bira sredstva da se optuži i oblati „druga strana“. Po Brautu, to dokazuje Jovanovićeva „nedavna Facebook objava u kojoj potpuno neutemeljeno proziva kampanju Zlatka Komadine“.

„Hajde jednom iznesi svoje stavove među nama na stranačkim tijelima pa da ti imamo priliku odgovoriti, a da to ne prenesu svi mediji u Hrvatskoj.“, stoji u objavi Vojka Brauta na Facebooku uz dodatak: „Nitko među nama nije sveta krava pa tako ni Zoran Milanović“.

Željko Jovanović lakonski je odgovorio Brautu „Konvencija je u subotu, vidimo se“, no rasprava se nastavila.

Mnogi sudionici političkog života u Hrvatskoj, a posebice članovi SDP-a, posljednjih dana konsternirani su „niskom razinom“ političke rasprave koja se – između ostalog – među (riječkim) SDP-ovcima vodi i na društvenim mrežama.

S druge strane, mnogi tvrde da je u svim političkim strankama uvijek bilo žestokih rasprava, suočavanja i (idejnog) sukobljavanja, samo što današnje komunikacijske tehnologije omogućavaju da sve to stranačko „prljavo rublje“ bude vidljivije javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari