EU IZBORI

„Fair play lista 9“ za Europarlament održala konferenciju za novinare u Krku

U Gradu Krku održana je danas konferencija za novinare liste nazvane „Fair play lista 9“ sastavljene od liberalno-centrističke koalicije stranaka što je za predstojeće europske izbore predvodi IDS-ov Valter Flego. Domaćin konferencije, predsjednik PGS-a i gradonačelnik Krka Darijo Vasilić uvodno je istaknuo da je na ovim izborima, kao i inače, „važno prepoznati pojedince koji svojim radom donose najviše našoj regiji, ali i lokalnoj zajednici u kojoj živimo.

Europski parlament itekako ima izravnog utjecaja na kvalitetu naših života, a to Valter Flego i dokazuje. Svojim je ustrajnim radom u Briselu dokazao da jedan zastupnik može osigurati velike europske novce za konkretne projekte“, rekao je Vasilić

PGS-ova kandidatkinja eurozastupnicu i potpredsjednica stranke Ana Trošelj naglasila je da je, iako je još na fakultetu imala kolegij Europsko pravo, tek posljednjih godina, pa zahvaljujući i kolegi Flegi, shvatila suštinu funkcioniranja Europskog parlamenta.

U Europskom je parlamentu puno veća uloga odbora nego što je to u našem nacionalnom ili lokalnim parlamentima, pa tako i u Gradskom vijeću Rijeke kojemu sam na čelu. Malo je u Europarlamentu mjesta za političare “opće prakse”, već se zastupnici kroz rad u odborima fokusiraju na točno određena pitanja. Tako je Valter najviše prepoznat po svom djelovanju kroz Odbor za promet i turizam, istaknula je Trošelj te dodala:

“Ja sam po struci pravnica, radim kao odvjetnica i stoga bih u EU parlamentu odabrala biti članicom Odbora za pravna pitanja ili Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove. Voljela bih se zalagati za pojednostavljenje prava Unije, ali i za jačanje odgovornosti prema okolišu, što i jest u nadležnosti Odbora za pravna pitanja. Jednako tako, meni je kao odvjetnici izrazito bliska i važna zaštita prava građana, ljudskih prava i temeljnih sloboda i sigurna sam da u tom području mogu puno dati. Borit ću se protiv svih oblika diskriminacije i zalagati za daljnji razvoj slobode, sigurnosti i pravde. Upravo zato mi je čast biti kandidat na ovoj liberalnoj, uključivoj i fair play listi, koju predvodi Valter, zaključila je Ana Trošelj, a nositelj liste Valter Flego istaknuo da je Fair play lista 9 izbor za sve koji žele argumentiranu, realnu i pristojnu politiku, a ne svađe i uvrede.”

“Želim kao i do sad biti glas Kvarnera, Liburnije i Istre u Briselu i nastaviti tamo gdje sam stao. Svakoga mogu pogledati u oči, svakome reći što sam pet godina radio. Obećavam da će tako biti i narednih pet godina. Želim dovršiti posao prometnih koridora na način da sudjelujem u kreiranju novog EU proračuna, kako bismo opet imali dovoljno europskih novaca na raspolaganju”, između ostaloga je na konferenciji rekao Flego.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari