IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT 2024.

‘FAIR PLAY LISTA’ BR. 9 U RIJECI Trošelj: ‘Riječanke i Riječani žele tolerantnu europsku Rijeku a ne ekstremnu desnicu!“

Koalicijska „Fair play lista“ broj 9, predvođena IDS-ovim Valterom Flegom, a na kojoj je pod brojem 6 i potpredsjednica PGS-a Ana Trošelj, danas se predstavila u Rijeci

Najprije konferencijom za novinare, a potom javnom tribinom održanom u prepunoj velikoj sali Circola.

Obraćajući se novinarima uoči izbora za europski parlament, Trošelj je najprije posebno apostrofirala da je Riječanka. Ne bez razloga.

“Rijeka je treći hrvatski grad po veličini, a od ukupno tristo kandidata na svim listama za europarlamentarne izbore iz Rijeke nas je nesrazmjerno malo, samo devetoro. Prestrašna je to činjenica koja dokazuje da političke elite uporno marginaliziraju Rijeku. Dakako, ne i ova lista koja je, eto, došla u naš grad predstaviti i sebe i mene kao riječku kandidatkinju s nje. Vrlo je važno da svi mi s ove liste dijelimo iste one vrijednosti što ih baštini, uvjerena sam u to, najveća većina mojih sugrađanki i sugrađana”, naglasila je Ana Trošelj.

Osvrnula se na mnoge ankete iz kojih se iščitava opasna tendencija jakog jačanja ekstremne desnice širom Europe.

“Ja vjerujem da stanovništvo Rijeke to niti želi niti podržava. Upravo suprotno, uvjerena sam da ono želi ono što i mi s „Fair play liste“- slobodnu, sigurnu, tolerantnu i pravednu Europu, a ja želim upravo takvu europsku Rijeku”, rekla je Trošelj.

Na tribini je prisutne upoznala da se još kao mlada srednjoškolka prije 30 godina učlanila u tadašnji RiDS, iz kojega je niknuo današnji PGS, ali ne pogonjena bilo kakvom političkom ambicijom već samo i isključivo ljubavlju prema Rijeci i njezinim ljudima.

“Znajući da se u Europskom parlamentu u vrlo velikoj mjeri kreira život svih nas i ovdje, u Hrvatskoj, na Kvarneru i Rijeci, a dokazao je to Valter Flego svojim radom posljednjih pet godina, prihvatila sam se kandidature. Želeći se, dakle, boriti za interese moga grada i moga kraja! Rijeka je zaslužila ponovo zasjati svojim punim sjajem, a upravo mi političari moramo osigurati uvjete da grad iskoristi svoje goleme geostrateške potencijale”, zaključila je potpredsjednica PGS-a i predsjednica riječkog Gradskog vijeća, kandidatkinja pod brojem 6 na koalicijskoj europskoj listi broj 9 Ana Trošelj.

Otpor svakom obliku ekstrema, svakom porastu ekstrema u političkom životu, socijalnim odnosima, ekstrema bilo koje vrste naša je jedinstvena poruka iza koje čvrsto stojimo i to je politika, to je život za koji ćemo se energično i ustrajno zalagati, poručili su na kraju tribine kandidati „Fair play liste“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari