SVEČANOM SJEDNICOM

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci proslavio prvi rođendan

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci proslavio je svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća svoj prvi rođendan. Na obilježavanju obljetnice osnutka u ime Primorsko-goranske županije prisustvovao je pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci Senka Maćešić obratila se u ime uprave Sveučilišta. “Skoro bismo se mogli reći da smo prestrašeni brzinom kojom se razvoja tehnologija posljednjih godine, posebno digitalna tehnologije. Naš Fakultet informatike spremno prati sve te izazove i trendove i brzo se prilagođava novim potrebama. Ne treba ovdje smetnuti s uma i veliku odgovornost koju nosi obrazovanje kadrova upravo u ovom području: dužnost nam je dobro educirati naše studente i pripremiti ih za tržište rada, za život i naučiti ih odgovornosti”, istaknula je.

“Nas informatičare nekada su gledali kao ljude koji govore nekim čudnim jezikom, a danas gotovo niti jedna djelatnost nije moguća bez te iste informatike. Pred ovim je fakultetom velika budućnost, a vašim studentima želim da sva znanja koja ovdje steknu, iskoriste na dobrobit naše zajednice”, naglasio je pročelnik Petrc.

Dekanica fakulteta Ivašić Kos predstavila je povijesni razvoj fakulteta te istaknula kako Fakultet imamo ambiciozne ciljeve i želi biti institucija s međunarodnom reputacijom. Prodekan za nastavu Vanja Slavuj naglasio je kako je trenutno 428 upisanih studenata, a obveznu studijsku praksu studenti obavljaju u 31 poduzeću. Izvještaj o radu Studentskog zbora fakulteta podnijela je predsjednica Rea Žigant.

S tri glazbena broja skup je oplemenio Zbor Gimnazije Andrije Mohorovičića i Prve riječke hrvatske gimnazije, a u u sklopu svečanosti dodijeljene su i nagrade najboljim studentima i djelatnicima fakulteta.

Studij informatike oformljen je u Rijeci još 1985. godine, godine 1987. prerastao je u Odsjek na Filozofskom fakultetu, 2008. godine samostalni sveučilišni odjel, 2012. uveo Doktorski studij informatike te konačno 2022. prerastao u Fakultet informatike i digitalnih tehnologija (FIDIT).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari