IZLOŽBA AUTOMOBILA

Video | FAST & SOLAR U Rijeci predstavljeni auti na solarno napajanje, izradili ih učenici četiri srednje škole

Screenshot Kanal Ri

Neobični automobili izloženi su danas ispred Botela Marina. Više u video prilogu!

Radi se o autima na solarno napajanje, odnosno solarnim automobilima koje su izradili učenici 4 različite škole, a koji su dio manifestacije FAST & SOLAR.

“Konkretno, radi se o Tehničkoj školi Karlovac, našoj školi, školi iz Gospića i iz Slunja.”, kaže Andre Tibljaš iz Elektroindustrijske i obrtničke škola Rijeka za Kanal Ri.

Izložbu automobila svojom su svirkom upotpunili i harmonikaši iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

Tim od desetaak ljudi koji su izrađivali ovaj neobični automobil činili su učenici 3. i 4. razreda srednjih škola. Među njima je i Anton Host čiji je zadatak bio osmisliti konstrukciju auta.

“Konstrukcija je od aluminija. Pogonjen je pomoću ovih solarnih panela. Pomoću njih luči snagu.”, objašnjava Anton Host iz Elektroindustrijske i obrtničke škola Rijeka.

Izrada jednog ovakvog auta traje 2 do 3 mjeseca, a Anton je objasnio kako auto zapravo radi.

I dok su dečki preuzeli glavnu ulogu u izradi automobila, vožnja je prepuštena djevojkama.

“Meni je to jako veliki adrenalin. Volim to. Ja vam inače vozim i autosport. Već sam tri godine u tome.”, otkriva Nikolina Hrvatin iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

Solarni automobili dio su projekta razvoja Regionalnog centra kompetentnosti kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari