JEDVA ČEKAMO

Festival čokolade Opatiju će pretvoriti u pravi raj za sladokusce. Veliko finale s modnim spektaklom s čokoladnim haljinama!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Festival čokolade u Opatiji održat će se od 10. do 12. studenog i u svom 17. izdanju desecima tisuća posjetitelja predstaviti svima omiljenu deliciju u nevjerojatnim okusima, oblicima i kreacijama

Najslađa opatijska manifestacija donosi bogat program primamljivih degustacija, zanimljivih prezentacija, prigodnih izložbi i edukacija.

Sajam „Čokoladna čarolija“ u Centru Gervais

Sajam „Čokoladna čarolija“ u Centru Gervais i ove će godine okupiti najbolje domaće i strane čokolatijere i „craft“ proizvođače čokoladnih delicija te postati srce zbivanja najveće i najstarije manifestacije u Hrvatskoj posvećene „Njezinom visočanstvu čokoladi“.

Vrata Centra Gervais bit će otvorena u petak, 10. studenog od 14 do 21:30 sati, u subotu, 11. studenog od 9 do 21 sat te u nedjelju, 12. studenog od 9 do 18 sati.

Koncert ansambla I Zefirelli – “Pure Chocolate”

Posjetitelji će moći uživati i u koncertu ansambla I Zefirelli, pod nazivom “Pure Chocolate”, tijekom kojeg će imati priliku kušati različite vrste čokolade svjetski poznatog proizvođača Zotter Chocolate.

Koncert predstavlja potpuno umjetničko djelo, a temelji se na sljubljivanju glazbe i čokolade, koje prati i igra boja odražavajući karakter glazbenog djela. Na ovom će muzičko-gastronomskom događanju svaki od glazbenih stavaka pratiti probrane čokoladne delicije stvarajući jedinstveni doživljaj najviše razine.

Čokoladu Zotter moći će se kušati i na jednoj sasvim novoj lokaciji – Umjetnički paviljon Juraj Šporer na tri će dana postati domom čokoladnog carstva jednog od najboljih proizvođača čokolade na svijetu.

U nekad poznatoj kavani i slastičarni, posjetitelji će imati priliku kušati ekskluzivne Zotter proizvode te upoznati zvijezdu asortimana – limitirano izdanje Zotter čokolade u opatijskom ruhu, koja ujedno predstavlja i savršen suvenir s ovog nezaboravnog događanja.

Milenij Choco svijet

Opatija osvaja posjetitelje i vlastitom proizvodnjom čokolade u Milenij Choco svijetu, „tvornici“ najzamamnijih delicija u kojoj se ručno stvaraju torte, kolači, keksi, praline s tridesetak vrsta punjenja i čokolade raznih okusa.

Degustacije će se održavati od 10. studenoga pa sve do 31. prosinca, a osim hedonističkog užitka u kušanju čokolade, Milenij Choco svijet pružit će djeci i odraslima priliku za kreativno izražavanje te jedinstven „antistres“ doživljaj.

Opatijski san riječkog čokoladnog slona

One željne putovanja u prošlost, Kavana Strauss očarat će izložbom Opatijski san riječkog čokoladnog slona. Ova ekskluzivna izložba posvećena je još jednoj tvornici čokolade s ovoga područja – nekadašnjoj Tvornici čokolade i kakaa u Rijeci, ujedno i prvoj tvornici čokolade i kakaa u Hrvatskoj.

Besplatne radionice i degustacije

Posjetitelji željni zanimljivih iskustava moći će sudjelovati u besplatnim radionicama i degustacijama.

Veliki i mali moći će se okušati u izradi i ukrašavanju čokolade i pralina na radionicama „RetrOpatija Chocolate Experience“ i „RetrOpatija Chocolate Junior“ koje će se u subotu i nedjelju održati u Centru Gervais.

Oni najmlađi imat će priliku izraditi i vesele lizalice iz tvornice čokolade te čoko-kesten-ježiće na radionicama „Choco Wonderland“ u Kavani Strauss.

Sve željne uživanja u zanimljivim okusima sparivanja čokolade i likera organizatori pozivaju na senzornu degustaciju u izvedbi najboljih stručnjaka talijanske regije Friuli-Venezia-Giulia, „Pordenone ArtandFood festival meets Opatija Chocolate festival“, koja će se održati u nedjelju u 15 sati.

Sve radionice i degustacije besplatne su za posjetitelje, a obzirom na ograničen broj mjesta, rezervaciju je moguće izvršiti pozivom na broj 051/271 310.

Izrada choco skulpture, čokoladnih haljina i modnih detalja

Tijekom sva tri dana posjetitelji će svjedočiti izradi choco skulpture te izradi čokoladnih haljina i modnih detalja, a nedjelja je rezervirana za modni spektakl s čokoladnim haljinama u glavnoj ulozi.

Čitavu ponudu prati i bogat glazbeni program, a čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.

– Festival čokolade jedno je od naših najiščekivanijih i najbolje posjećenih događanja koje je u studenom postalo snažan motiv dolaska brojnih domaćih i stranih gostiju. Želite li svoja osjetila povesti na putovanje kroz slatki raj istražujući bogatstvo okusa i tekstura, Festival čokolade pravo je mjesto za vas. Prepustite se čaroliji čokolade u Opatiji i stvorite slatke uspomene za cijeli život, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari