MJESEC SLADOLEDA

FESTIVAL SLADOLEDA NA KRKU: Doživite slatki vikend uz obilje čarobnih okusa i dobre zabave

Ako ste ljubitelj sladoleda, onda će vam se jako svidjeti ova vijest. Svake se godine u srpnju, slavi se kao Svjetski dan sladoleda. Kao i mnoge neobične proslave i ova je potekla iz Sjedinjenih Američkih Država.

1984. godine, američki predsjednik Ronald Reagan proglasio je srpanj mjesecom sladoleda, a treću nedjelju u srpnju Nacionalnim danom sladoleda. Otada se ovaj ”blagdan” proširio diljem svijeta.

Zanimljiva je i činjenica da je ova poslastica stigla je u Europu zahvaljujući Marcu Polu, koji se s Dalekog istoka vratio s mnogim otkrićima među kojima se našao i recept za sladoled. Bio je oduševljen osvježenjem koji danas zovemo sorbet, a koji je bio preteča kremastog sladoleda.

U staroj Mezopotamiji, oko 1200. godine prije Krista, led su miješali s voćem i medom pa se vjeruje da je baš Mezopotamija točka odakle je sladoled krenuo u svijet.

Najomiljenija ljetna slastica u Njivicama ima i vlastiti festival od 2018. godine.

Festival sladoleda održati će se i ove godine, 17-18.07., po 4. put, ali u malo drugačijem izdanju.

Pripremili smo pregršt maštovitih foto pointa, promenadnih nastupa i naravno puno sladolednih okusa i slastica koje vas čekaju u centru Njivica i koji čine ovaj festival naprosto neodoljivim.

Poštujući epidemiološke mjere zabavljati će nas ulični zabavljači, cirkus, animatori, a dolazi nam u posjet i morska sirena.

Manifestacija se održava na vanjskim prostorima kampa Atea, lounge bara Veya i duž Ribarske obale.

Potpuni program pronađite klikom na poveznice:

Festival sladoleda 2021 – letak A5 (1)

Festival sladoleda 2021 – B2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari