ANTIKORUPCIJSKA AKCIJA

Ovaj riječki policajac razbija korupciju u Zagrebu: Iz njegovog tima ne cure informacije!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić vrlo dobro je upućen u stanje u Zagrebu jer je sudjelovao i u akciji Agram u kojoj je bio uhićen i Milan Bandić.

U novoj antikorupcijskoj akciji u kojoj je sudjelovao i riječki Policijski Nacionalni USKOK (PNUSKOK) u srijedu je u Dubrovniku uhićen Patrik Šegota, bivši direktor Gradskih groblja Zagreb i sadašnji pomoćnik direktorice Zagrebparkinga.

U Omišlju na Krku uhićena je njegova sestra Tamara Šegota, a u Zagrebu su uhićeni pravnik u Gradskim grobljima Drago Pleše te dvije sudske zaposlenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama Suzana P. i Ana Marija Končić, piše Net.hr

Njih se sumnjiči za podmićivanje i zloupotrebu položaja u vrijeme dok je na čelu Zagreba bio Milan Bandić. Samog Šegotu usto se sumnjiči za primanje 670 tisuća kuna mita kako bi privatnoj građevinskoj tvrtki Nenada Bukovca namjestio poslove sa zagrebačkim Grobljima u vrijednosti od najmanje tri milijuna kuna. Bukovac je, inače, prošloga tjedna počinio samoubojstvo.

VIDEO DANA:

Novi list piše kako je iz USKOK-a potvrđeno da je i ovu akciju u Zagrebu, kao i onu prije desetak dana, vodila riječka služba PNUSKOK-a na čelu s Božom Barbarićem (na slici).

Barbarić je poznat po nizu akcija razbijanja narko-bandi, ali i osjetljivih operacija poput afere SMS vezane uz neke od tada važnijih ljudi HDZ-a, potom one iz 2014. godine pod nazivom Pokvareni policajac, kao i akcije uhićenja članova Uljanikove uprave 2019. godine.

Barbarić je, piše Novi list, vrlo dobro upućen u stanje u Zagrebu jer je sudjelovao i u akciji Agram u kojoj je bio uhićen i sam Bandić. Barbarić slovi za beskompromisnog borca protiv kriminala, iz čijeg tima informacije nikad ne cure prema medijima i koji ne strahuje ni od kakvih političkih autoriteta.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari