'NAVIKLI SMO NA MULJAŽE'

Filipinci na Platku radili bez papira. Direktor brže-bolje dao ostavku

Strane radnike zaposlio je na crno, bez kompletne prijave, pa je dao ostavku. Direktor Goranskog sportskog centra na toj je poziciji bio godinama

Sedmero Filipinaca mjesecima je radilo na Platku, ali bez potrebnih papira. Svoj su posao i dovršili jer inspekcija je došla u ožujku, kada im je ionako istekao ugovor kojeg su potpisali s Goranskim sportskim centrom, odnosno, sa sada bivšim direktorom Alenom Udovičem, donosi RTL Danas.hr.

Na stranicama Centra 20. svibnja je osvanula obavijest o ostavci direktora, a sve se rasplelo na Županijskoj skupštini u četvrtak, kada su iz redova HDZ-a postavili pitanje je li točno da je Udovič ilegalno zaposlio radnike.

“Goranski sportski centar upravlja Platkom i Državni inspektorat je zatekao strane radnike bez odgovarajućih dozvola. Direktor je preuzeo odgovornost i podnio ostavku i s njim je zaključen sporazumni raskid radnog odnosa”, kaže primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Bivši direktor nije odgovorio na naš telefonski poziv, ali okolnosti su poznate.

“Došao je Državni inspektorat i utvrdio je nepravilnosti u zapošljavanju. To je bilo u ožujku kada je došao inspektorat, no u cijelom tom postupku, ravnatelj je dao ostavku s 14. svibnja”, ističe pročelnica Sonja Šišić.

Radnici na Platku bili su kao ispomoć do kraja ožujka, a iz Županije nam kažu da su oni bili prijavljeni na Zavod za mirovinsko osiguranje, no ne i na policiju, ali da će se detalji utvrditi istragom.

Stanovnike ništa više ne čudi jer tvrde da su već navikli na razne muljaže. Sve se lomi na leđima onih koji su prisiljeni pristati na bilo kakve uvjete, da bi zaradili plaće.

Ne zna se je li Državni inspektorat došao po nečijoj prijavi ili su bili u redovnoj kontroli. Snijeg se na Platku otopio, no zebnja je ostala u iskorištenim radnicima, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari