PUNO DOBRE ZABAVE

Ovogodišnji Krk Music Fest donosi izvrsne koncerte! Nastupit će Neno Belan & Fiumens, Vatra, The Bestbeat a bit će i puno iznenađenja!

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Pripremaju se koncerti Vatre, Nene Belana i Fiumensa te jednog od najutjecajnijih The Beatles tribute bendova na svijetu – The Bestbeat

Jedna od najočekivanijih krčkih manifestacija, Krk Music Fest, donoseći brojna gostovanja glazbenika i plesača, započinje točno na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, i traje sve do 23. lipnja. Turistička zajednica Grada Krka, uz potporu Grada Krka, stoga poziva na dobru zabavu, s time da je podršku Festivalu i ove je godine pružila turistička kompanija Valamar Riviera.

Krk Music Fest, osim Svjetskom danu glazbe posvećen i dočeku ljeta, 21. lipnja, kreće zaista intenzivno – koncertom Vatre, jedne od najboljih i najdugovječnijih rock grupa u Hrvatskoj! Taj popularni virovitički bend, višestruko nagrađivan prestižnim Porinom, ove godine obilježava 25. godišnjicu od objave prvog studijskog albuma Između nas. Vatra je poznata po svojem bogatom katalogu hitova i energičnim nastupima, i kao takva savršena je za prvi dan Krk Music Festa. Ranije iste večeri, posjetitelji će dobiti priliku uživati u tradicionalnom promenadnom nastupu Gradske glazbe Krk, nakon kojeg će se folklornim nasljeđem predstaviti Folklorno društvo Poljica.

Nastup Kulturno-umjetničkog društva Vrh predviđen je 22. lipnja za kojim će uslijediti koncert polaznika glazbenih radionica Udruge Muzika u koracima (MOOK), dok će vrhunac dana označiti koncert Nene Belana i Fiumensa! Omiljeni glazbenik slavi 40. godišnjicu profesionalne karijere koja je započela 1984. osnivanjem Đavola, kultnog sastava u kojem je bio pjevač i gitarist. Belan, koji je tijekom svoje karijere primio čak šesnaest Porina, većinu je vremena ipak proveo s riječkim bendom Fiumens, s kojim će nastupati i u Krku, što znači da će se posjetitelji moći prisjetiti njegovih hitova kao što su Sunčan dan, Rijeka snova ili Pričaj mi o ljubavi.

Treći festivalski dan, 23. lipnja, donosi nastup Kulturnog društva Kornić, novoformiranog Zbora umirovljenika grada Krka te zbora mladih Udruge Kreativni Krk – Tiramol, koji je nastao u sklopu programa Kreativne radionice Kreativnog Krka. Za samu završnicu pobrinut će se jedan od najutjecajnijih The Beatles tribute bendova na svijetu – The Bestbeat! Oni sviraju na istoj vrsti instrumenata koje su koristili The Beatlesi, nose njihove kostime, a tijekom nastupa nastoje prikazati kronologiju njihove glazbe uzdižući koncert na puno višu razinu od uobičajenog glazbenog nastupa. Nakon uživanja u hitovima jedne od najpopularnijih grupa svih vremena, pripremite se za putovanje kroz sedamdesete, osamdesete i devedesete godine s glazbeno-plesnim vremeplovom. Uz najbolje hitove iz svakog pojedinog razdoblja, plesni show program obećava održati uzlet energije, kao i prepun plesni podij, nudeći nezaboravno after-party iskustvo za kraj ovogodišnjeg programa Krk Music Festa.

Slavljenju glazbe i posebnom glazbenom doživljaju, kao i dosad, pridružit će se i Kino Krk. Ondje će 21. lipnja biti prikazan dokumentarni film Bob Marley: One Love koji slavi ikonu reggae glazbe, dok će 22. lipnja posjetitelji moći pogledati biografski igrani film Back to Black, nadahnut životom i glazbom Amy Winehouse, i to od adolescencije pa sve do stvaranje jednog od najprodavanijih i najutjecajnijih albuma našeg vremena.

Program:
21. – 23. lipnja 2024.
Krk Music Fest

21. lipnja (petak)

Krčka riva

20.00, Gradska glazba Krk

21.30, Vatra

Trg Vela placa

19.00, Folklorno društvo Poljica

Kino Krk

19.00, Bob Marley: One Love, projekcija filma

22. lipnja (subota)

Trg Vela placa

19.00, Kulturno-umjetničko društvo Vrh

19.30, Udruga Muzika u koracima (MOOK)

Krčka riva

21.30, Neno Belan i Fiumens

Kino Krk

19.00, Back to Black, projekcija filma

23. lipnja (nedjelja)

Trg Vela placa

19.00, Kulturno društvo Kornić

19.30, Zbor umirovljenika grada Krka

20.30, Zbora mladih Udruge Kreativni Krk – Tiramol

Krčka riva

20.30, The Bestbeat – The Beatles tribute bend

23.00, Plesni show

Ulaz je slobodan na sva događanja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari