'OSUĐUJEM BEZUMAN ČIN'

Filipović osudio slučaj vršnjačkog nasilja u centru Rijeke: ‘Ponosni smo na sugrađana koji su priskočili žrtvi u pomoć’

Foto: Riportal

Nakon jučerašnje vijesti da je u Rijeci pretučen mladić, odnosno da su ga napali njegovi vršnjaci, a pritekli mu u pomoć građani, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim reagirao je na ovaj čin priopćenje,

Priopćenje gradonačelnika Filipovića prenosimo u cijelosti:
 
“Osuđujemo bezuman čin vršnjačkog nasilja koji se dogodio u našem gradu, u našoj Rijeci u kojoj njegujemo, čuvamo i ponosimo se kulturom poštivanja i empatije.

Također, zahvaljujemo se i ponosni smo na naše sugrađana koji su reagirali i priskočili žrtvi u pomoć dokazujući time da Riječanke i Riječani ne prihvaćaju nasilje.

Apeliramo na sve obitelji i djelatnike odgojno obrazovnog sustava da djecu i mlade odgajaju u duhu nenasilja i mirnog rješavanja sukoba te da pojačano skrenu pažnju djeci i mladima na opasnosti koje donosi vršnjačko i svako drugo nasilje.

Nenasilje i tolerancija nemaju alternativu i obaveza je svih nas da se zauzmemo protiv svih oblika nasilja, osobito protiv vršnjačkog nasilja koje može imati razorne posljedice ne samo po žrtvu već i dugoročno, po društvo u cjelini.

U svim svojim aktivnostima i dalje ćemo promicati poštovanje, razumijevanje i komunikaciju kao put čuvanja okruženja u kojem se svaki pojedinac osjeća sigurno i cijenjeno.

Rijeka je otvoren, slobodan i tolerantan grad u kojem glasno kažemo Ne nasilju.”, priopćio je gradonačelnik Filipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari