'ULOŽILI STE TRUD I ENERGIJU'

Filipović zahvalio svima zaslužnima za uspjeh Riječkog karnevala: ‘Vidimo se 2023. u starom zimskom terminu karnevala!’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović uputio je zahvalu svima koji su uložili svoj trud i energiju u uspjeh ovogodišnjeg Riječkog karnevala

Zahvalu donosimo u cijelosti:

‘Drage sugrađanke i sugrađani,

za nama je, nakon pandemijskih godina, prvi izvanredni ljetni riječki karneval čiji je vrhunac bila velika međunarodna povorka koja je ove nedjelje, po običaju, prošla samim središtem Rijeke.

Želim stoga zahvaliti svima onima koji su u uspjeh ovogodišnjega karnevala uložili dio svojega rada i energije, svoju originalnost, maštu i trud. Jednostavno, želim zahvaliti svima koji su ovih dana živjeli za i uz karneval.

To se ponajprije odnosi na sve male i velike sudionike karnevala, koji su, originalnim kostimima i alegorijskim kolima, pokazali koliko je svima stalo da ponovno doživimo uzbuđenje i veselje koje karneval donosi.

Hvala i svim Riječankama i Riječanima, svim gostima, svim gledateljima koji su u velikom broju, unatoč visokim temperaturama, pratili velike i male maškare na riječkim ulicama. Posebno ponosni moramo biti zbog toga što je unatoč visokim temperaturama, ovogodišnji riječki karneval protekao mirno, bez izgreda i nereda.

Veliku profesionalnost pokazali su djelatnici Policijske uprava primorsko – goranske, Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Rijeke, djelatnici hitne pomoći, zaštitari… Mnogo truda uložile su i gradske komunalne službe, posebice djelatnici Čistoće, koje su još jednom pokazale kako karnevalu pružaju zaista punu podršku.

Za uspjeh riječkoga karnevala želim zahvaliti i svim medijima koji su vjerno prenijeli duh karnevala kroz svoje novine, TV i radijske programe portale i društvene mreže.

Posebnu zahvalnost upućujem i organizatoru karnevala Turističkoj zajednici Grada Rijeke koja je, u godinama koje su za nama, karneval otvorila svijetu, uvijek čuvajući njegovu tradiciju i vrijednosti po kojima je poseban i prepoznatljiv.

Hvala još jednom svima koji su pomogli da ovogodišnji riječki karneval bude mjesto na kojem svatko može biti što želi, a Rijeka središte jednog od najvećih i najboljih svjetskih karnevala.

Vidimo se 2023. godine u starom zimskom terminu Riječkog karnevala!”, poručio je Marko Filipović, Gradonačelnik Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari