14. iFEST: Oko četiristo sudionika prezentiralo svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća

Već 14. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom održan uspješno na zadovoljstvo sudionika i gostiju

Oko četiristo sudionika prezentiralo je svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća na 14. Festivalu stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom održanom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Festival je organiziran u sklopu projekta Grada Rijeke „Rijeka – Zdravi grad“.

ifest2
Drugom dijelu Festivala koji je započeo u 18 sati prisustvovao je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel

14. iFest održan je u dva dijela: u 11 sati nastupali su najmlađi sudionici Festivala, a u 18 sati pripadnici starije dobne skupine sudionika Festivala.

U programu su sudjelovali Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Pomorska škola Bakar, Osnovna škola Gornja Vežica, Osnovna škola Kantrida, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka i Modna agencija Glamour Tara.

ifest3
Od 8 sati do 20 sati u atriju HKD-a na Sušaku bila je otvorena izložba radova djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Voditelji Festivala bili su Alen Polić, Isabella Hujić iz Udruge za sindrom Down – Rijeka 21, Arjuna Mladen Zlamalik iz Osnovne škole Gornja Vežica i Dennis Jakus iz Pomorske škole Bakar.

Također, od 8 sati do 20 sati u atriju HKD-a na Sušaku bila je otvorena izložba radova djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Scensko rješenje, izvedbu elemenata i likovni predložak za plakat, program, pozivnicu i zahvalnicu izradili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, dok su učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka pomagali u organizaciji i tijekom Festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari