Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Studentsko naselje “Ivan Goran Kovačić” Sveučilišta u Rijeci postaje karantena radi provedba mjera zaštite zdravlja od koronavirusa

U pražnjenju jednog od paviljona studentskog naselja danas ujutro sudjeluju pripadnici civilne zaštite kojima pomažu pripadnici navijačke skupine Armada.

Podsjetimo, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija izvijestila je jučer studente i javnost da je Ravnateljstvo Civilne zaštite temeljem zaključka Stožera civilne zaštite RH izdalo nalog Sveučilištu da se osiguraju svi objekti Studentskog naselja “Ivan Goran Kovačić” za potrebe boravka osoba u karanteni.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Iako će priprema objekata u Studentskom naselju „Ivan Goran Kovačić“ teći postupno, odlučili smo da odmah i bez odgode premjestimo sve studente koji su ostali u tom studentskom naselju na lokaciju Studentskog naselja „Trsat“, istaknula je rektorica.

Naglasila je da je u Rijeci ostalo malo studenata u studentskim naseljima, ukupno 170, i to 70 u Studentskom naselju „Ivan Goran Kovačić“, te 100 u Studentskom naselju „Trsat“.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Kako bismo osigurali provedbu mjera, sve osobne stvari studenata u Studentskom naselju „Trsat“ već su adekvatno pohranjene i sobe pripremljene za useljenje studenata iz Studentskog naselja „Ivan Goran Kovačić“. Sve osobne stvari na obje lokacije nadležne osobe će spremiti uz nadzor posebnih skupina u kojima su predstavnici Studentskog zbora i Sveučilišta u Rijeci, pohraniti na sigurno mjesto te će biti dostupne za preuzimanje u svakom trenutku”, navodi rektorica Prijić Samaržija a prenosi Hina.

Zbog zdravstvenih razloga se ne savjetuju studentima koji su otišli kućama, da se u ovoj situaciji vraćaju po stvari, jer će ih moći preuzeti kada se steknu uvjeti za nastavak nastave, istaknula je.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rektorica je zamolila studentice i studente koji su korisnici studentskog smještaja u Studentskom centru u Rijeci, na oba lokaliteta, za razumijevanje i strpljenje.

“Prioritet nam je njihovo zdravlje i zaštita od moguće zaraze te osiguravanje njihovih prava u izvanrednim okolnostima. Svi studenti koji su otišli svojim kućama ne trebaju brinuti kako za pravo povratka u svoje sobe, tako i za svoje stvari. Svi studenti koji su ostali imat će osigurane sve uvjete za boravak i rad, kao i do sada”, naglasila je.

Studenti iz naselja “Ivan Goran Kovačić” dobili su obavijest o preseljenju na Trsat u četvrtak. Kako se doznaje, to studentsko naselje odabrano je zbog relativne blizine KBC-a Rijeka. Tamo je prošlog tjedna zgrada Klinike za neurologiju prenamjenjena u respiratorni centar za teže slučajeve oboljelih od koronavirusa, a ujedno je zgrada Klinike za otorinolaringologiju ispražnjena i u njoj se također smještaju oboljeli.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Studentsko naselje “Ivan Goran Kovačić” služit će kao dodatni bolnički kapacitet. To naselje u pet objekata ima ukupno 673 kreveta, od kojih 642 kreveta za smještaj redovitih studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, 16 kreveta za smještaj profesora i ostalog nastavnog osoblja i drugih gostiju Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci te 15 kreveta za smještaj ostalih gostiju.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari