GROBNIK: U borbi protiv koronavirusa aktiviran i Vatrogasno-spasilački centar

Kako navode iz jelenjske lokalne samouprave epidemija i koronavirus je za svih nova situacija i iskustvo, ali sukladno našim mogućnostima pomoći ćemo najpotrebitijima

Općina Jelenje je, kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, uz pomoć Civilne zaštite i DVD-a Jelenje povećala stupanj pripravnosti na jelenjskom području.

– U Dražicama je aktiviran Vatrogasno-spasilački centar Grobnik koji je u ova neizvjesna vremena spreman za pružanje pomoći mještanima koji u svojem kućanstvu nisu u mogućnosti provesti mjeru samoizolacije, odnosno žive u zajedničkom domaćinstvu s rizičnim grupama kao što su onkološki bolesnici, kronični bolesnici, djeca, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje te dodao kako centar ima na raspolaganju pet soba, a svaka je odvojena i ima sanitarni čvor, krevet, klimu. Objekt ima i zaseban ulaz.

Kako navode iz jelenjske lokalne samouprave “epidemija i koronavirus je za svih nova situacija i iskustvo, ali sukladno našim mogućnostima pomoći ćemo najpotrebitijima”.

Podsjetimo, aktiviran je Stožer civilne zaštite Općine Jelenje i uveden info broj koji je 24 sata na raspolaganju mještanima – 051 230 – 313 (0-24 h) . Prema informacijama koje imamo, na današnji dan, u samoizolaciji je na području Općine Jelenje ukupno 12 osoba.

“Za pretpostaviti je da će broj osoba u idućim tjednima rasti, zato smo stanje pripravnosti u našoj sredini odlučili dignuti na veću razinu”, poručuju iz Općinske uprave.

– Pozivam i ovim putem ako ima netko od naših sumještana ili osoba koji se nalaze na području općine Jelenje, a dolaze iz virusom zahvaćenih područja da se jave područnom uredu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi dobili daljnje upute, a sve u svrhu zaštite njihovog zdravlja ali i zdravlja svih nas. Do sada smo, uz aktiviranje Stožera Civilne zaštite Općine Jelenje, uveli mjere zatvaranja vrtića, ograničavanja javnih skupova, organizirali smo dostavu kuhanih obroka od strane Crvenog križa, kao i dostave hrane i lijekova. Također, zatvoreni su ugostiteljski i uslužni objekti, napomenuo je Marčelja, dodajući da se pripremaju mjere za pomoć poduzetnicima i zakupcima poslovnih prostora.

Sve informacije o korona virusu redovito možete pratiti i na portalu jelenje.hr, kao središnjem mjestu za praćenje službenih informacija na području Jelenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari