DULJINA 10 KILOMETARA

ARZ na dionici Kikovica-Čavle podiže višu ogradu s električnim pastirom

Foto: Riportal.hr

Razlog zamjene je dotrajalost postojeće zaštitne žičane ograde

Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. u okviru investicijskog održavanja autoceste ugovorila je zamjenu dotrajale zaštitne žičane ograde u duljini od 20 kilometara na dionicama autocesta A1 i A6, s rokom izvođenja radova do 10. srpnja 2020. godine . Izvođač radova je tvrtka FRACASSO-RI d.o.o. iz Rijeke.

Razlog zamjene je dotrajalost postojeće zaštitne žičane ograde visine od 1,4 do 1,6 metara, a postavljanjem ograde veće visine od 2 metra s dodatnom niti električnog pastira postići će se veća sigurnost prometa autocestom odnosno zaštita vozila od naleta na životinje.

Iako za vrijeme radova izgleda kao da se postavlja dodatna ograda, nakon završetka postavljanja pojedine dionice nove zaštitne žičane ograde uklonit će se stara ograda , a ostat će samo nova ograda. Time se osigurava da je dionica autoceste u svakom trenutu ograđena te da se promet odvija na siguran način.

Navedena ograda postavlja se na tri dionice: 1. Autocesta A1, čvor Karlovac – čvor Bosiljevo, ukupne na duljini od 5 km; 2. Autocesta A6 , čvor Bosiljevo – čvor Vrbovko , ukupno na duljini od 5 km; te 3. Autocesta A6, čvor Kikovica-čvor Čavle, ukupno na duljini 10 km.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari